На неваксинираните служители на Националната здравна служба (НЗС) може да

...
На неваксинираните служители на Националната здравна служба (НЗС) може да
Коментари Харесай

Без санкции за болниците в Англия с неваксиниран персонал

На неимунизираните чиновници на Националната здравна работа (НЗС) може да бъде разрешено да продължат да работят в болничните отделения след крайния период, избран от държавното управление, заради заплаха от дефицит на личен състав, написа " Сънди таймс ".

Комисията по качеството на грижите няма да подхваща дейности против лечебни заведения, които вземат решение след оценка на риска, че е по-безопасно да задържат неимунизиран личен състав. Служителите на НЗС би трябвало да са получили първата си инжекция до четвъртък, с цел да могат да получат втората си доза преди 1 април, когато наредбата влиза в действие. Не се изисква от тях да имат бустерна доза.

Правилата, които влязоха в действие за личния състав в домове за грижи през ноември, провокираха опасения, че десетки хиляди медицински сестри, акушерки и лекари могат да бъдат уволнени в миг, когато здравната работа е изправена пред забележителен дефицит на личен състав. Около един на всеки 20 чиновници в лечебните заведения в Англия не е имал първа доза ваксина против коронавирус към четвъртък предходната седмица или почти 77 590 души.

Професор Тед Бейкър, основен контрольор на лечебните заведения в Англия, споделя, че здравните заведения в системата на НЗС са под голям напън с сериозни кадрови запаси. Съществуват опасения, че въвеждането на наложителни правила за имунизация рискува да изостри съществуващия дефицит на личен състав.

Новите разпореждания, които изискват от записаните снабдители на здравни услуги да разполагат единствено с изцяло имунизиран личен състав, работещ с пациенти, не заместват други регулаторни условия. Болничните тръстове да би трябвало да вземат сложни решения, учредени на риска. Има повече от 12 тръста в Англия, където повече от един на всеки 10 чиновници към момента не е получил първа доза, съгласно данни от НЗС до 13 януари. Лондон е най-тежко засегнатият район с съвсем 9 % неимунизиран личен състав. Проблемни са родилните отделения и услугите за кръвни проучвания, където до 50 % от личния състав може да е неимунизиран.

Според министъра на опазването на здравето Саджид Джавид държавното управление ще разисква наложителната ваксина за здравните служащи, само че към този момент не демонстрира признаци на оттегляне. Оценка на въздействието от Министерството на здравеопазването и обществените грижи, оповестена през декември, обаче предизвестява, че тази политика може да има съществени последици върху грижите за пациентите.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР