На необяснимо развеселените хихикаще се колеги от ПП-ДБ и Спаси

...
На необяснимо развеселените хихикаще се колеги от ПП-ДБ и Спаси
Коментари Харесай

Георги Георгиев: ПП-ДБ-СС торпилира Бюджет 2024 за София и Васил Терзиев

„ На необяснимо развеселените хихикаще се сътрудници от ПП-ДБ и Спаси София да обясня, че преди малко направиха всичко належащо да торпилират бюджета на кмета. При състояние, че ние един час ви обясняваме какви отстъпки сме създали взаимно с екипа на кмета и по какъв начин в последна сметка предложение на ГЕРБ-СДС за над 30 милиона лв. за опазването на здравето, за над 20 милиона лв. за обучение, за над 17 милиона лв. за превоз и над 10 милиона лв., независимото решение, което също бламирахте, като отказахте да приемете нашето предложение за парите за заплати на медицинските сестри и фелдшерите. “ Това съобщи общинският консултант от ГЕРБ-СДС и зам.-председател на СОС Георги Георгиев по време на бюджетна комисия.  

Представителите на ПП-ДБ и Секретен сътрудник отхвърлиха да поддържат предложенията на ГЕРБ-СДС за повече пари в опазването на здравето, образованието и 10 милиона лв. за работещите здравни служащи в детските градини и тези в детска кухня.

Припомняме, че единствено преди ден здравните служащи стачкуваха пред Столична община с искане за нарастване на заплатите, тъй като с днешна дата взимат такава съвсем до минималната. Те се заканиха, че ще продължат с дейни протестни дейности, в случай че настояванията им не бъдат удоволетворени, а Васил Терзиев и зам.-кметът му по финанси обявиха, че тях това не ги интересува.

Георгиев се възмути от развеселените представители на ПП-ДБ и Спаси София в последния половин час. „ Всъщност вие успяхте тотално да сринете доверието в тази институция. Да създадете причина за изключителна политическа рецесия в София, в случай, че ви помогнахме на балотажа да бъде определен господин Терзиев и ви помогнахме да бъде определен ръководител на СОС “, съобщи Георгиев.  

„ Понеже това не е детска градина и не го намирам за почтително към жителите към София, да не приказваме за нашето време или специалистите, които по нощите би трябвало да пишат отчети, уважеми господин Бонев и скъпи сътрудници от бодрата промяна, това което вършиме е позорно с държанието си торпилирате бюджет за 2024 година на Терзиев, за който при положение, че нашите оферти не бъдат признати, за което ви убеждаваме и едно редче не сте извадили да кажете кое не е наред. Смейте си, само че на следващия ден като дойдат от другите сектори да стачкуват ще ви ги пратя да видите какъв брой ще ви е смешно “, съобщи Георгиев.

Той предложи, че това евентуално е бойкот от страна на ПП-ДБ и Секретен сътрудник към кмета Терзиев и обърна внимание на групата на кмета, че не поддържат програмата му за общинска благосъстоятелност.

„ Това или е съботаж на кмета Терзиев, обръщам внимание, че групата на Терзиев не поддържа програмата на Терзиев за общинска благосъстоятелност, за което ние от групата на ГЕРБ-СДС подкрепихме. Не знам каква ви е задачата. Политически инжинеринг и тези извращения, които се случват тук. Но на следващия ден в 10 часа в случай че не си преосмислите държанието няма да получите нашата поддръжка за бюджета и тези самодоволни усмивки ще бъдат изтрити при първата рецесия с която не можем да се оправим. А неналичието на бюджет е тъкмо това с което не може да се оправи града “, съобщи още Георгиев.

От ПП-ДБ и Спаси София се възпротивиха гневно предлагането на ГЕРБ-СДС за нарастване на заплатите на здравните служащи в детските градини и детските кухни да бъде гласувано. Те акцентираха, че това би взривило бюджета, като би трябвало да се търсят пари от страната, а не от общината.

Все отново предлагането бе подложено на гласоподаване и бе признато. Единствените дали своят вот срещу бяха общинските съветници на ПП-ДБ и Спаси София. След известно милене Борис Бонев изиска прегласуване и се оказа, че няма поддръжка за нарастване на заплатите. Това стана защото имаше общински съветници, които трансформираха гласа си. 

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР