На необичайно топло време се радваме днес на Ивановден. В

...
На необичайно топло време се радваме днес на Ивановден. В
Коментари Харесай

Необичайно топло на Ивановден! Кога ни връхлитат студ и...

На извънредно топло време се радваме през днешния ден на Ивановден. В Пловдив температурата на обяд стигна до 10 градуса, а в идващите часове може да се усили. Пловдивчани употребяват слънчевия ден за разходки по Главната, в Стария град и на Гребната база.

Синоптиците в някои региони в страната температурите да скочат до 15°. Истинска януарска пролет е, като че ли не е Ивановден, а Гергьовден, радват се пловдивчани. Хората обаче са безапелационни, че топлото време ще докара нова грипна вълна.

Синоптиците предвиждат, че през нощта тук-там в низините и към водните басейни още веднъж ще се образува мъгла или ниска облачност. Над останалата част от страната ще доминира ясно време. Минималните температури ще са сред минус 2° и 3°, по Черноморието 4° – 8°.

Утре ще доминира слънчево и съвсем безшумно време. По-късно от запад ще се появи висока и междинна облачност. Почти безшумно. На места в низините и котловините мъглите и ниската облачност ще са трайни и там ще е по-хладно, с оптимални температури 7° – 9°, в останалата част от страната температурите ще доближават 10° – 15°.

През идващите дни температурите постепенно ще се намаляват. Ще доминира облачно време.

Във вторник и сряда единствено на обособени места ще превали слаб дъжд.

В четвъртък и петък превалявания ще има на повече места. До четвъртък вятърът ще е от изток-югоизток, слаб, в източните региони – до сдържан.

През нощта против петък и в петък последователно ще се ориентира от североизток, а до края на деня и ще се усили, повече в източната половина от страната и в Дунавската низина. С продължаващото захлаждане, тук-там в Северна България и по високите полета дъждът ще премине в сняг.
тагове топло време Ивановден синоптици мраз сняг прогноза  Необичайно топло на Ивановден! Кога ни връхлитат мраз и сняг  Необичайно топло на Ивановден! Кога ни връхлитат мраз и сняг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР