На национално ниво собствениците на заведения решиха, че няма да

...
На национално ниво собствениците на заведения решиха, че няма да
Коментари Харесай

Собствениците на заведения няма да излизат на протести

На национално равнище притежателите на заведения взеха решение, че няма да излизат на митинг и.

След 3-часова среща те оповестиха, че ще желаят финансови обезщетения от страната за служащите и чиновниците им за времето, в което обектите са затворени.

Обезщетенията, които ресторантьорите желаят, са в размер на 80% от възнагражденията по трудов контракт. Това заяви за БНР ръководителят на Сдружението на заведенията Емил Коларов:

“Това нещо включва и външните компании, като компании за защита, диджеи, музиканти, танцьори и така нататък, които работят в тези същите заведения, т.е. - те остават без работа. Като чакаме отговор по кое време и по какъв начин ще се случи това нещо, като тука става въпрос да се преведат пари непосредствено на служащите по техните сметки, без по никакъв метод да минават през компании, да се гледат документи на компании и така нататък Значи, затворен ли е обектът, всички хора, които са работели в този обект, потвърждава се, вижда се кой е бил там на трудов контракт, кой има контракти за защита и така нататък Получават си парите по техните персонални сметки “.

На последваща среща, планувана за 5-и ноември, представителите на сектора ще обсъдят държанието на властта и метода, по който страната реагира на поставените претенции, преди да се подхващат нови ограничения.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР