На наше запитване до ББР за проблема, получихме следния отговор:

...
На наше запитване до ББР за проблема, получихме следния отговор:
Коментари Харесай

Фирми се оплакват, че ББР бави утвърждаване и изплащане на кредити

На наше питане до ББР за казуса, получихме следния отговор: „ Във връзка с Вашето питане, ви уведомяваме за следното: В интервала от м. юни до в този момент Групата на ББР е отпуснала пряк заемен запас (кредити и лизинг) на над 70 компании на стойност 26,8 млн. лв..

Индиректно, през комерсиалните банки в страната, ББР е подкрепила над 395 компании, наранени от пандемията Covid-19, които са сключили контракти за заем на обща стойност над 81 млн. лв..

Интересът към активността на ББР е мощно повишен, като в последните 3 седмици в ББР са постъпили над 900 запитвания за заем по новите стратегии на банковата група “.

Финансисти кометираха, че точно огромният интерес и предпочитание на огромен брой компании да получат финансиране, е една от вероятните аргументи за забавянията на обработка на поръчките. Но банката е длъжна да планува този интерес в изискванията на пандемия и ограничавания и да пренастрои своята активност. Друга значима причина е в организацията на работата на всички структури в банката. Очевидно тя не е най-хубавата за сходен значим миг, в който се намира страната и дребния и междинен бизнес. Това пък зависи от управлението, което очевидно не съумява да реагира съответно на обстановката, считат финансисти.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР