На нашата територия има едно предприятие – “Девня Цимент АД,

...
На нашата територия има едно предприятие – “Девня Цимент АД,
Коментари Харесай

Свилен Шитов отговори на Мая Манолова: Как се скриват 5000 тона отпадъци? 


На нашата територия има едно дружество – “Девня Цимент АД ”, което има позволение още от 2014 година да употребява различно гориво RDF. По моя информация този RDF, който отива в “Девня Цимент ”, се разтоварва единствено от Италия. Това съм го проверявал неведнъж, също така съм очевидец по какъв начин се транспортират бали. Този отпадък, за който приказва Мая Манолова, най-вероятно отива към вътрешността на страната, само че не и в Девня.

Това съобщи пред Actualno.com кметът на Девня Свилен Шитов. Поводът е изявлението на Мая Манолова, която осведоми за разтоварването на над 5000 тона RDF отпадък за горене от Англия. По нейни думи те ще бъдат изгорени точно в циментовите фабрики на Девня.

По думите на Шитов обаче тези инспекции са в пълномощията на способените органи и напомни, че mрокуратурата нееднократно е правила инспекции на пристанище “Варна ”.

Госпожа Манолова нееднократно е отправяла сходни обвинявания, сюрпризирам се от тази нейна информация. Впрочем тези процедури не са загадка, това е обществена информация. Ако имах сходни сведения, аз самият щях да алармирам способените органи ”, увери Шитов. Градоначалникът разясни още, че единствено на пристанище “Варна – Запад ” могат да се разтоварват боклуци, само че това не значи, че тези боклуци отиват към Девня.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР