На нас ни се струва, че ако оставим единствено историята

...
На нас ни се струва, че ако оставим единствено историята
Коментари Харесай

Нароченият от Скопие за наш външен министър разкри как ще се...

На нас ни се коства, че в случай че оставим само историята да движи договарянията отсега нататък, това няма да даде задоволително добър резултат и за двете страни. Така, че ще отворим и спомагателни полемики по отношение на икономическия прогрес сред двете страни. А историческата полемика ще се движи паралелно. Така, че и двете страни да бъдат задоволени.

Това съобщи пред bTV Radio Даниел Лорер от “Продължаваме промяната” във връзка разногласието сред Северна Македония и България.

“До момента ние считаме, че работата на историческата комисия не предлага прогрес и двете страни се усещат неудовлетворени от това, което се случва и би трябвало да намерим нова формула. Нейната функционалност би трябвало да бъде подпомагаща, само че не и единствена в този развой.

Спорът е бездънен и ние знаем, че на Балканите нашите нации са обвързани от доста дълга история. Тези полемики би трябвало да извървят своя път. Това се случва сред всички междусъседски нации на Балканите и няма метод това да е единствения път за диалози сред нас и тях” добави той.

Попитан дали ще бъде препоръчан за външен министър Лорер не отхвърли, само че и не удостовери: “Ние явно в нашия тим имаме някакви хрумвания за позиции, само че всичко това следва да се завърши вследствие на съдружните договаряния, които предстоят в околните седмици. Коментари от Република Северна Македония, които разясняват наши предходни изявления, не би трябвало да повлияят на решенията у нас.”

Според него 14 декември, когато ще се организира последната за годината среща на върха на Европейския съюз, е нереалистично къс период за реализиране на изцяло съглашение.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР