На нас консервативните хора тепърва предстоят доста тежки битки. Те

...
На нас консервативните хора тепърва предстоят доста тежки битки. Те
Коментари Харесай

Контрера: Имаме нужда от платформа, която да противостои на либералния екстремизъм

На нас консервативните хора занапред предстоят много тежки борби. Те са свързани с това, че нашите метафизичен, политически, идеологически съперници стават все по-агресивни и на равнище европейски институции и тук в България. Нашият спор на традиционалистите с така наречен демократичен консенсус е кардинален. Докато ние разчитаме на традициите, обичаите на това, което сме възприели като предадено през поколенията, те ни убеждаваха, че ползите и желанията, каквито и да са те на индивида, би трябвало да преобладават над тези на общността.


В България имаме потребност от сходна платформа, която да сплоти и да противостои на демократичния екстремизъм.

Това съобщи общинският консултант и ръководител на „ Патриоти за София “ Карлос Контрера по време на “Европейския културен уикенд ” на Партията на европейските консерватори и реформисти (ЕКР), който се организира в София, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Контрера уточни, че към този момент виждаме и какъв е резултатът от това. “Ние като консервативни хора не бягаме от полемиките, разногласията и несъгласията, само че не желаем да ни се изяснява по какъв начин да живеем и това да се случва принудително ”, безапелационен е той.

“Местната власт е на прицел на ляволибералите, нападат я извънредно мощно с концепцията да се инфилтрират в нея, тъй като на политически преведен език по този начин е най-лесният достъп до гласоподавателя, на прага на всеки един ”, добави той и посочи, че на равнище община, район или провинция се организират съответните политики и могат да се набират съидейници.


Според него това е и една от аргументите локалната власт да се нападна.

“Нашата роля като консервативни хора е да се опитаме въз основа на една на обща платформа, учредена на правила, да дадем дясно родолюбив отпор на това, което се случва. Да начертаем контрапункт, да преодолеем остарели другия, само че да търсим общото сечение. В България имаме потребност от сходна платформа, която да сплоти съидейници и да противостои на демократичния екстремизъм, който се лее ”, акцентира Контрера.

“За патриотизма постоянно има място и постоянно би трябвало да има диалози. За никого не е загадка, че през последните години ние като страна бяхме подложени на пропагандна война и една от задачите беше патриотичните обединения да бъдат сатанизирани.


Политиката, която видяхме провеждана от новите хора, които бяха показани и спуснати извън, донесоха по този начин наречената “Промяната ” и ни убеждават, че в този момент живеем по-добре от преди. Всеки може да си отговори дали това е по този начин или не. Това, което се случва с нашето общество, е извънредно рисково.

Неслучайно се нападна фамилията, децата през просветителната система с концепцията националното да бъде заличавано ”, сподели той и добави, че наша цел като жители, е да се опиваме да спрем този развой.

Икономистът Виктория Василева изясни, че тематиката за патриотизма е освен забавна за България, а належаща. “Смятам, че моментът е извънредно подобаващ за основаване на мощна дясна патриотична партия ”, сподели тя.

Федерико Рока, дълготраен общински консултант в Общинския съвет в Рим благодари за поканата за присъединяване в тази среща, както и за това, че се организират такива срещи, на които да се обменя опит.

“В Италия е най-силната партия сега. Имаме 19 районни държавни управления, тъй като започнахме да приказваме с хората. Прагматизмът в Италия беше пропуснат и сътрудниците трансформираха това. Затова споделям, че е доста значимо да се работи на място с хората. Ние към този момент присъстваме на всяко място в Италия. Всички идваме от районите и сме почнали да се занимаваме с най-дълбоката проблематика на локално равнище преди да стигнем до Народното събрание ”, изясни Рока. Той сподели, че се радват, че могат да споделят техния опит, тъй като всеки един може да употребява верните подходи, които са помогнали при тях.

Според него главното е да се свърши това, което се дава обещание по време на акция. “Ние сме на локално равнище.

Според него, Европа би трябвало да е обединена в разнообразието си. “Партиите на консерватизма би трябвало да намерят точките, към които да се обединят ”, безапелационен е той.

Цветан Манчев, ръководител на БДС " " Радикали " " сподели, че фактически в България дясното е минало в неолиберална обстановка и сега нямаме действителна десница. Той изясни, че сега водят диалози както с партии, по този начин и с НПО-та за основаване на мощна консервативна платформа.

Според него, би трябвало да се отдели комунистическият метод на мислене и акцентира, че те ще се борят против него. “От 10-15г. насам центристите и левите в Европейски Съюз се пробват да наложат тематики, които нас не ни интересуват ”, означи Манчев. Той уточни, би трябвало да се подтиква развиването да дребния и междинния бизнес.

“Трябва да изработим документ, който в България го няма - българска национална теория “, безапелационен е Манчев.

“От 2001г. насам България извънредно олевява. Беше изработен опит при ръководството на Национална движение „Симеон Втори" да центрират махалото, сътвориха нов вид групировка и това беше стартът на неолиберализма. Сега към този момент тази икономическа власт още веднъж стартират да я трансформират в политическа ”, изясни той. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР