На над 9 милиона лева възлизат щетите в Смолянска област

...
На над 9 милиона лева възлизат щетите в Смолянска област
Коментари Харесай

Над 9 млн. лева са щетите от снежните бури в Смолянско


На над 9 милиона лв. възлизат вредите в Смолянска област след изобилния снеговалеж отпреди 3 седмици. В начало на идната година ще стартира ремонтът на село Триград, който са нужни 800 хиляди лв., оповестява БНР.

За възобновяване след бедствието към момента чакаме някои по-подробни планове за някои общини, сподели регионалният шеф Стефан Събрутев.

„ Към момента за над 9 милиона са дадени описи, подробни, някои с количествени сметки, други не - чакаме да се попълнят, като първични вреди в Смолянска област. Очакваме те да се усилят, тъй като излизат и други такива, които под снега не се виждаха, а в този момент се виждат.

За Триград съм приказвал с Министерски съвет, пари ще има, след Нова година ще стартира ремонтът. В момента има един показан непълен план, чака се да се добави и незабавно след празниците, с цел да не се стопира напълно придвижването, защото при ремонта ще би трябвало да се спре.

А единственият обходен маршрут е през горски пътища, през пожара Ягодина, който ще бъде само за доставяне с хранителни артикули от първа нужда и придвижване на коли с висока проходимост.

Първоначалните сметки, особено за Триград, за двата сектора, са към 800 хиляди лв., нужни за ремонта. Ще се възвърне напълно пътят, както е бил в началото “, сподели Стефан Събрутев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР