На над 50% от жените и над 45% от мъжете

...
На над 50% от жените и над 45% от мъжете
Коментари Харесай

Евелин Йорданова: Основните причини за промяна на местоживеенето са брак, работа и по-добри условия на живот

На над 50% от дамите и над 45% от мъжете им се е наложило да трансформират местоживеенето си, в миналото в живота, без значение дали вътре или отвън страната. Това сподели в утринния блок " Добро утро, България “ на Радио " Фокус “ Евелин Йорданова – шеф на отдел " Статистика на опазването на здравето и правораздаването “ към Национален статистически институт. " Като главната причина за това е бракосъчетание за 28% от интервюираните, втората по поредност причина – това е работата и по-добри условия на живот. Това са водещите аргументи за смяната на местоживеенето, без значение по кое време се е случила тази смяна в миналото през живота “.

Интересно е обаче какви са водещите аргументи за последната смяна, ако тя се е случила след предходното броене, т.е. в последните 10 година след 2011 година, добави Йорданова. " И тук към този момент настъпват огромните разлики, към този момент встъпването в брак въобще не е водеща причина, водещата причина към този момент е работата за към 23% от лицата, на второ място следва образованието и едвам на трето място е встъпването в брак. Като основни са разликите за дамите и за мъжете. За дамите повече от 10-процентни пункта понижават тези дялове, за мъжете малко по-малко “.

По отношение на вътрешната миграция, малко лица заявяват подготвеност да мигрират вътре в страната и сравнението демонстрира, че няма основни промени в настройките на хората в това отношение, изясни Йорданова. " Най-голям е делът на младежите, които към този момент са взели такова решение. Нискообразованите лица по-рядко показват предпочитание да мигрират в страната, до момента в който измежду висшистите и лицата със приблизително обучение, тези дялове са малко по-високи “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР