На над 120 сигнала за паднали клони, дървета и ламарини

...
На над 120 сигнала за паднали клони, дървета и ламарини
Коментари Харесай

Ураганен вятър вилня в София

На над 120 сигнала за паднали клони, дървета и ламарини са реагирали спешните екипи на Столичната община поради мощния вятър

Общо 8 екипа на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ са работили дружно с пожарната на терен през нощта и не престават, съобщи

Най-много са били сигналите в южните региони на града като „ Витоша “, „ Панчарево “, „ Овча купел “, „ Младост “.

Огромно дърво падна върху трамвайна линия на бул. „ Овча купел”. При случая няма потърпевши, а придвижването е било възобновено бързо. Няма вреди по релсовия път. Екипи на пожарната и на дирекция „ Аварийна помощ и превенция” са реагирали навреме, изясни Красимир Димитров от Столичната община.

Кран се стовари върху строителна площадка в столичния квартал „ Овча купел “. Причина за случая стана вятърът, на чиято мощ не е устояло оборудването. Няма потърпевши хора.

По разпореждане на кмета Йорданка Фандъкова компаниите, ангажирани с почистването на града, би трябвало да усилят екипите си на терен и да провеждат почистването на тротоари, пътни платна и дъждоприемните шахти, а екипите на „ Зелена система “ - алеите на паркове и градини в града. Районните администрации би трябвало да ангажират съответните звена за почистването на междублоковите пространства в кварталите.

Красимир Димитров от Столична община съобщи за "Твоят ден " по NOVA NEWS, че не престават дейностите по разчистване на засегнатите региони в столицата.

„ Имаме доста сигнали за паднали ламарини от покриви и необезопасени обекти, оградите са паднали или са по пътното платно”, сподели Димитров.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР