На над 120 сигнала за паднали клони, дървета и ламарини

...
На над 120 сигнала за паднали клони, дървета и ламарини
Коментари Харесай

След снощния вятър: Над 120 сигнала за прекършени дървета и отнесени ламарини в София

На над 120 сигнала за паднали клони, дървета и ламарини са реагирали спешните екипи на Столична община в резултат на мощния вятър, оповестиха от пресцентъра на общината.

 Национален институт по метеорология и хидрология разгласи рисково време в 10 области Виж още

Общо 8 екипа на дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " са работили дружно със столичната пожарна на терен през нощта и не престават.

Най-много са били сигналите в южните региони на града като " Витоша ", " Панчарево ", " Овча купел ", " Младост ". В квартал " Манастирски ливади-изток " има провали по покриви на блокове,

По разпореждане на кмета на Столичната община компаниите, ангажирани с почистването на града, би трябвало да усилят екипите си на терен и да провеждат почистването на тротоари, пътни платна и дъждоприемните шахти, екипите на " Зелена система " - алеите на паркове и градини в града. Районните администрации би трябвало да ангажират съответните си звена за почистването на междублоковите пространства в кварталите.

Днес е разгласен жълт код за мощен вятър . От Столичната община припомнят на жителите да бъдат деликатни, тъй като мощният вятър продължава и денем. Собствениците да обезопасят своите балкони от падащи предмети, а строителните компании да прегледат оградите и строителните скелета на своите обекти, а комерсиалните компании - надлежно рекламно-информационните детайли, предизвестяват от общината.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР