На на всеки осем секунди се ражда Хигс бозон в

...
На на всеки осем секунди се ражда Хигс бозон в
Коментари Харесай

На всеки осем секунди се ражда Хигс бозон

На на всеки осем секунди се ражда Хигс бозон в горните пластове на земната атмосфера без всякаква помощ от страна на физиците, твърди ново проучване.

Космическото излъчване с високи сили, сблъсквайки се с атомите на въздуха, разцепва техните ядра, предизвиквайки поток мезони, които на собствен ред водят до нови конфликти на нови частици, до момента в който силата не спадне.

Някои галактически частици имат сила доста над тази, която се употребява в опитите на Големия адронен колайдер. Този факт е навел физика Йозуа Юнгер (Josua Unger) от Техническия университет на Дрезден на извода, че в горните пластове на атмосферата конфликтите сред частиците могат да водят до образуването на Хигс бозони.

Според изчисленията на Юнгер, изхождайки от интензивността на галактическите лъчи, може да се допусна, че Хигс бозон се появява в атмосферата на всеки осем секунди.

Уви, откриването на атмосферните частици на Хигс по продуктите на техния разпад няма да е елементарно. За тази цел ще бъде належащо да се покрие цялата планета с мюонни детектори.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР