На мястото, на което се случи пътния инцидент на магистрала

...
На мястото, на което се случи пътния инцидент на магистрала
Коментари Харесай

Браншова Камара Пътища: На мястото на инцидента на Тракия няма изисквания за мантинела

На мястото, на което се случи пътния случай на автомагистрала " Тракия ", няма условия да има мантинела. Това се споделя в позиция на Българска Браншова Камара " Пътища ".
От камарата дават отговор на поредицата изказвания в медиите, че допустима причина за трагичния случай от 13.04.2018 година с рейса на компания „ Юнион Ивкони “ в региона на 27-ми километър на Автомагистрала „ Тракия “ посока София е неналичието на защитна ограничаваща система за пътища /мантинела/.
" Автомагистрала „ Тракия “ е построена и рехабилитирана през годините при прецизно съблюдаване на разпоредбите по настоящата и до в този момент Наредба за планиране на пътища.
В този сектор терена е равнинен и в напречно сечение е изпълнен общоприет пътен профил – пътно платно в нулев профил, нормализиран прием и облицован пътен окоп с надолнище 1:3. Нормативно, при сходни сектори, планово не се изисква защитна ограничаваща система (мантинела) . Това се отнася както за настоящите все още на строителството и рехабилитацията нормативни документи, по този начин и според последните, напълно хармонизирани с европейската процедура спецификации и стандарти ", настояват от камарата.
Изразявайки своето състрадание към околните на починалите и потърпевшите при трагичния случай, призоваваме да бъдат прекъснати спекулациите, целящи отклонение на вниманието от действителните аргументи за злополуката и насочването към несъществуващи проблеми в пътната инфраструктура, декларират още от браншовата камара.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР