На MWC 2024 Qualcomm представи най-новия си инструмент AI Hub,

...
На MWC 2024 Qualcomm представи най-новия си инструмент AI Hub,
Коментари Харесай

Qualcomm представи AI Hub – инструмент за създаване на приложения с ИИ, които се изпълняват локално

На MWC 2024 Qualcomm показа най-новия си инструмент AI Hub, който улеснява достъпа на разработчиците до ИИ-моделите.

Qualcomm AI Hub съдържа възходяща библиотека от генеративни ИИ-модели, които могат елементарно да бъдат качени на устройства, захранвани от Qualcomm. В AI Hub към този момент са показани повече от 75 модела.

„ С стартирането на Snapdragon 8 Gen 3 за смарт телефони и Snapdragon X Elite за лични компютри дадохме старт на огромната комерсиализация на изкуствения разсъдък в устройствата. Сега Qualcomm AI Hub ще даде опция на разработчиците да се възползват изцяло от капацитета на тези авангардни технологии и да основават вълнуващи приложения с изкуствен интелект. “

каза Дурга Малади, старши вицепрезидент „ Технологично обмисляне и външна страна “ в Qualcomm

Библиотеката на Qualcomm AI Hub съдържа някои от най-популярните модели в промишлеността, като Whisper – система за автоматизирано различаване на тирада (ASR) на OpenAI и Stable DIffusion – модел за превръщане на текст в изображение на Stability AI. Qualcomm твърди, че моделите на изкуствен интелект в AI Hub са хардуерно усъвършенствани, което обезпечава „ превъзходна ИИ-производителност в устройството “.

Максималното потребление на всички ядра на Quаlcomm AI Engine, в това число NPU, CPU и GPU води до усъвършенствана енергийна успеваемост, понижено потребление на паметта и четирикратно нарастване на изходната скорост. Друго преимущество на потреблението на ИИ-модели на локално устройство е нарасналата сигурност на данните спрямо облака. Това е изключително значимо при основаването на модели, които употребяват сензитивна или предпазена информация.

„ Quаlcоmm AI Hub дава на разработчиците обширна библиотека от ИИ-модели, което им разрешава бързо и елементарно да интегрират авансово усъвършенствани ИИ-модели в своите приложения. Това води до по-бързо, по-сигурно и запазващо поверителността потребителско преживяване. “

според Малади

Оптимизираните модели на ИИ са налични от през днешния ден в Quаlcomm AI Hub, GitHub и Hugging Face. Разработчиците могат да се абонират за тях от през днешния ден.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР