На Москва ще ѝ се наложи да плати прекалено висока

...
На Москва ще ѝ се наложи да плати прекалено висока
Коментари Харесай

Русия няма никакъв шанс срещу НАТО

На Москва ще ѝ се наложи да заплати прекомерно висока цена, в случай че употребява тактическо атомно оръжие против страните-членки на НАТО. Това сподели в изявление за Luzerner Zeitung професорът от Университета в Инсбрук Герхард Мангот. Русия може да предприеме тази стъпка, тъй като е " доста по-слаба " от алианса и " няма никакъв късмет " в неядрена война против западния боен блок, разясни австрийският политолог.

„ От 2009 година Русия интензивно се въоръжава и модернизира армията си. Руските войски обаче са подготвени да организират бойни интервенции единствено в изискванията на районни спорове. В същото време Русия по принцип е доста по-слаба от НАТО, което, апропо, не способства за понижаване на напрежението”, означи Мангот, австрийски политолог и професор в университета в Инсбрук.

Именно тъй като Руската федерация „ няма никакви шансове” против Североатлантическия алианс в неядрена война, Москва сякаш би могла да употребява тактическо атомно оръжие, разясни професорът от университета в Инсбрук. Политическият анализатор успокои швейцарците: няма никаква опасност от страна на Русия за Швейцария, защото тя не граничи с Руската федерация и резервира неутралитет, написа " Поглед Инфо ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР