На Москва не й пука за риска от западни санкции

...
На Москва не й пука за риска от западни санкции
Коментари Харесай

Руският посланик в Швеция: Не ни пука от санкциите. Научихме се да си правим италиански и швейцарски сирена, по техни рецепти

На Москва " не й пука " за риска от западни наказания при положение на инвазия в Украйна, съобщи ребром съветският дипломат в Швеция Виктор Татаринцев. „ Извинете ме за израза, само че не ни пука за всичките им наказания “, сподели той пред шведското издание Aftonbladet в изявление, оповестено късно в събота, предадоха международни медии, съобщи Актуално.

Западна Европа и Съединени американски щати се опасяват, че Русия ще нахлуе в Украйна по тази причина заплашват със „ мощни стопански наказания “, разяснява дипломатът.

„ Вече ни бяха наложени толкоз доста наказания, само че в прочут смисъл те оказаха позитивен резултат върху нашата стопанска система и селското ни стопанство “, акцентира Татаринцев, който приказва свободно шведски и е заемал няколко разнообразни поста в посолството в Швеция.

Резултатите от досегашните наказания против Русия той вижда по този начин: „ Ние ставаме все по-самодостатъчни и успяхме да увеличим износа си. Нямаме да вземем за пример италиански или швейцарски сирена, само че се научихме по какъв начин да вършим съветски сирена по италиански и швейцарски предписания “, изясни той. „ Новите наказания не са положителни, само че не са и толкоз неприятни, колкото споделя Западът “, твърди той.

Според Татаринцев западните страни не схващат съветския нрав: „ Колкото повече Западът оказва напън върху Русия, толкоз по-силен ще бъде съветският отговор “, акцентира той.

И до момента в който Вашингтон се притеснява от „ неизбежна “ инвазия, като акцентира, че Москва е събрала над 100 000 бойци до украинската граница, а със почналите военни маневри в Черно море и Беларус де факто обкръжава Украйна, Татаринцев твърди, че Русия се пробва да избегне войната. „ Това е най-искреното предпочитание на нашите политически водачи. Последното нещо, което хората в Русия желаят, е война “, увери той. Няколко кръга от договарянията през последните дни сред Русия и Запада обаче към този момент не доведоха до прогрес за разрешаването на рецесията.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР