На молдовския КПП Мирное в района Тараклия втори ден работи

...
На молдовския КПП Мирное в района Тараклия втори ден работи
Коментари Харесай

На молдовския КПП Мирное работи мобилен пункт за предоставяне на помощ на украинци

На молдовския контролно-пропусквателен пункт Мирное в региона Тараклия втори ден работи мобилен пункт-две палатки за жителите от Украйна, нуждаещи се от помощ. Сътрудниците на Службата на гражданска отбрана и изключителни обстановки на Молдова дават на украинци краткотраен заслон, топли питиета, вода и храна.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1256
„ Хората са уплашени, най-вече дами и деца. На тях им се оказва психическа и осведомителна поддръжка “, заяви на кореспондента на Българска телеграфна агенция Тараклия и. д шеф на отдела за изключителни обстановки Виктор Парликов. Той призна, че с помощта на грижовните поданици на региона Тараклия, пунктът разполага с всичко належащо, с цел да окаже първа помощ на бежанците. 

Комисията за изключителни обстановки на регион Тараклия, ръководена от ръководителя, е определила места за настаняване на бежанците на територията на региона. Засега са настанени единайсет индивида.

„ Район Тараклия е приел над двайсет души, някои от тях след това са отпътували за други региони и отвън Молдова, някои са избрани в центрове за настаняване, други при родственици и другари “, оповестява се на страницата на районната администрация във Facebook.

Днес в град Тараклия беше открит център за регистрация на бежанци и приемане на филантропична помощ за тях – храна, артикули за персонална хигиена, топли облекла и друго. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1256  Белият дом: Байдън ще разиска със съдружниците си развитията към Украйна Белият дом: Байдън ще разиска със съдружниците си развитията към Украйна  Бразилският президент: Страната ще резервира неутрална позиция към рецесията в Украйна Бразилският президент: Страната ще резервира неутрална позиция към рецесията в Украйна  Зеленски в диалог с Джонсън: Следващите 24 часа ще са сериозно значими за Украйна Зеленски в диалог с Джонсън: Следващите 24 часа ще са сериозно значими за Украйна
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР