На мое питане от 12 март тази година вие ми

...
На мое питане от 12 март тази година вие ми
Коментари Харесай

Горанов увърта на въпрос за контрола върху данъците за хазарта и фирми на Божков

" На мое запитване от 12 март тази година вие ми отговорихте на 2 април 2020 година в писмена форма, че в интервала 2015 и 2019 г.  несъбраните бюджетни вземания от четири компании на господин Божков са общо над 693 млн. лева,  в това число главница съвсем 557 млн. лева и насъбрани лихви над 136 млн. лева, написа actualno.com.

Това са големи загуби в бюджетните доходи на страната, които са пропуснати заради  очевиден неуспех на контрола от страна на оторизираните държавни органи , включително Държавна комисия по хазарта, Национална агенция за приходите, АДФИ и самото Министерство на финансите, под чието крила са ", съобщи аленият народен представител проф. Румен Гечев от парламентарната естрада.

В интервала 2015.2019 по кое време, от кого или  от коя институция, под каква форма са правени инспекции, включително проверка на компаниите от хазартния бизнес и какви са резултатите от всяка една от инспекциите , попита той финансовият министър Владислав Горанов по време на днешния парламентарен надзор. 

Вярно ли е, че компаниите са предоставяли на Държавната комисия по
хазарта ежемесечни доклади за платените такси? Как тъкмо са одобрявани и проверявани и з авеждани по надлежния ред тези доклад ? Информация и самите месечни доклади за платените такси излъчени ли са в Министерство на финансите? ",продължи с въпросите  проф. Гечев.

" Доста въпроси сте присъединили в едно относително малко ревю. Докладите за активността на Държавната комисия по
хазарта са оповестени на интернет страницата на комисията и са обществено налични. Те съдържат подробна информация за контролната активност на комисията, както и броя на осъществените инспекции.

За интервала от 2015 до 2019 г.  Комисията по
хазарта е направила 3137 проверки  по съблюдаване на Закона за хазарта, уточни финансовият министър.

От формираните инспекции са формирани нужните документи и в случаите, при които е установено нарушаване на закона са формирани актове - 378 на брой. 

Укриващият се в Дубай предприемач Васил Божков още веднъж подлага на критика ръководещите на страницата си във Facebook. Той още веднъж написа пост в социа...

Наложените имуществени наказания са в размер на 1 411 000 лева

За този интервал Национална агенция за приходите е направила 815 инспекции на лица, извършващи
хазартна активност. Съставени са 506 акта и 254 наказателни постановления на стойност 190 319 лева, сподели още Горанов.

Депутатът от Българска социалистическа партия Румен Гечев се ядоса и разяснява, че  шефът на Комисията няма нито една инспекция .

" Забранено му е, явно, да прави там инспекции ", сподели Гечев.

" Действително е позволено едно значително нарушаване от страна на Комисията по
хазарта, което сега се обследва от правоохранителните органи ", призна Горанов.

Депутатът от Българска социалистическа партия Румен Гечев съобщи през днешния ден в коридорите на Народното събрание, че Владислав Горанов би трябвало да подаде оставка. Според Гечев финансо...

Според Гечев събраните средства от Комисията не са задоволителни, с цел да се покрият даже заплатите в нея, при което се намеси председателстващият на съвещанието и сподели на Гечев да не се кара на министъра.

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, трябв

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР