На мнозина се е случвало да се удивят на месечната

...
На мнозина се е случвало да се удивят на месечната
Коментари Харесай

Десет лесни начина за пестене на вода

На мнозина се е случвало да се удивят на месечната сметка за вода. Ако обаче желаят смяна, би трябвало да се замислят по какъв начин да понижат потреблението

Ето 10 лесни метода за икономисване на скъпата и скъпа течност, поучава

* Ако смесителите са с два крана, сменете ги с единични. С тях по-бързо и елементарно се реализира мечтаната температура и не изтичат непотребни количества.

* Сложете аератор или просто си купете индивидуален смесител с аератор. За съпоставяне - с него в минута ще изтичат 5 - 6 литра вода, до момента в който другояче разходът е към 15 литра. Причината е в смесването с въздуха, при което успеваемостта не понижава.

* Непременно заложете в тоалетната на казанче с бутон за половин изплакване.

* При покупка на пералня, обърнете внимание на информацията за разхода й на вода.

* Перете при цялостно натоварване. За кг текстил се употребяват приблизително 10 литра вода, съгласно модела на пералнята. При ненапълно натоварване обаче машината компенсира неналичието на тъкани, като добавя с вода. Освен това най-вече вода се изразходва при режима за фини тъкани, а минимум - за памучни.

* Използвайте съдомиялна. За 10 комплекта посуда тя ще употребява приблизително 13 литра вода, до момента в който за измиването им ръчно ще трябват към 30 литра и ще отнеме персонално време и старания.

* По опция използвайте водата още веднъж - да вземем за пример събирайте тази, с която миете плодовете и зеленчуците, и с нея поливайте домашните растения.

* Проверявайте постоянно за течове в системата! Запишете показанията на водомерите вечерта преди лягане, когато сте сигурни, че повече няма да употребявате нищо. Вижте цифрите на идната заран и в случай че има разлика, значи има и теч. За проблем с казанчето може да разберете елементарно - сипете в резервоара оцветител и в случай че по-късно към тоалетната паница потече цветна вода, значи има проблем. Според експертите даже мъчно забележимият теч може да докара до загубата на до 300 литра вода месечно.

* Спирайте крана, до момента в който търкате зъбите си! И това икономисва стотици литри месечно.

* Взимайте душ вместо вана. В първия случай разходът е 20 литра, а във втория може да стигне и 140 литра.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР