На много улици водата достигна до къщите, предаде bTV. Според

...
На много улици водата достигна до къщите, предаде bTV. Според
Коментари Харесай

Опасно Време В Цялата Страна! В Сливен Е Вече Същински Ад!

На доста улици водата доближи до къщите, съобщи bTV. Според локалните хора повода за наводнението са непочистените шахти.

Основите на къщите са пропити с влага, а хората неведнъж подавали сигнали до общината. По думите им това се случва при всеки дъжд. Според тях би трябвало да се направи дига, която да отклонява водата.

Остава в действие и частичното бедствено състояние в Ивайловградско, където в няколко села пороите нанесоха вреди. Силната водна бликам изрови асфалтови пътища и наводни дворове и къщи. Бурята спря и електрозахранването в доста региони за часове наред.

Тази заран продължава възобновяване в три села в община Ивайловград, съобщи Нова телевизия.

Нивото на реките в региона към момента е нараснало, няколко улици са с отнесена пътна настилка. Има проблеми и с водоподаването.

Комисия към този момент разказва вредите в засегнатите села.

Младеж, блокиран от водата, е бил избавен от пожарникарите, откакто се качил на покрива на колата си и останал там.

През нощта са постъпили към 50 сигнала в Националния действен център, свързани с наводнени изби и приземни етажи, заяви пред Българска национална телевизия гл. комисар Николай Николов, шефът на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ".

" Условно дано го разделя на три - област Средец, наводнени са няколко икономически постройки и жилищни здания, област Хасково - към Харманли - в резултат на изобилните превалявания един микроязовир е препълнен, по пътя си е наводнил пътища. Пловдив - към 12-13 жилищни здания, приземни етажи и 2 подлеза наводнени ", добави той.

Няма застрашени хора, няма бедстващи, на никое място не се наложи да вършим евакуация, сподели още Николов.

Обикновено наводненията идват от сухите дерета - там, където реката си тече обичайно, тя се следи, рано можем да забележим повишение на равнището и да се вземат ограничения, разясни той.

Остава неприятното време в прилежаща Гърция, където мощният циклон " Нефели " провокира наводнения и вреди в разгара на туристическия сезон.

Най-тежка продължава да е обстановката на Халкидики, където пороите изровиха асфалтови пътища, потопиха жилища и коли и доведоха до евакуацията на хора. Има и българи, които са на отмора там, чиито коли са наранени.

Сериозно пострада и предградието на Атина Мандра. Там водата по улиците доближи половин метър.

В региона на Волос, Централна Гърция, са наводнени десетки къщи, а пожарникари са спасявали туристи от пороите. Няколко реки са излезли от коритата си.

Около 100 огнеборци са изпратени в допълнение в най-тежко потърпевшите региони.

Проливен дъжд наводни и Истанбул преди среднощ. Улиците на турския мегаполис за малко време се трансфораха в реки. Бурята беше съпроводена от ураганен вятър и градушки на някои места. Залети са подлези в града, има наводнени жилищни здания и офиси. През нощта общински екипи са почнали почистване на пътищата.

Полетите на летище " Ататюрк " бяха прекратени.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР