На много от нас се е случвало да се възхитим

...
На много от нас се е случвало да се възхитим
Коментари Харесай

Забраняват носенето на корсети в исторически филми?! Ето защо

На доста от нас се е случвало да се възхитим на красивите костюми в обичаните ни исторически драми – били те викторианските плебеи на героините в „ Бриджертън “ (2020), или пък приказните рокли в игралната версия на „ Пепеляшка “ (2015).

Подобна блестяща визия обаче очевидно идва с висока цена – а точно носенето на корсет. През годините редица актриси са се оплаквали от неуместния и от време на време даже мъчителен развой, обвързван с обличането на тясно пристегната бална тога. Лили Джеймс, която се превъплъти в Пепеляшка през 2015 година, разкри пред списание People, че по време на фотоси можела да приема единствено течности и чорба, защото корсетът под роклята притискал стомахът ѝ.

Виж още: Майкъл Б. Джордън е новото рекламно лице на бельото на Calvin Klein (СНИМКИ) 

Още по-неприятен бил опитът на Ема Стоун по време на работата по кино лентата „ Фаворитката “ от 2018. „ След първия месец органите ми се разместиха поради натиска на корсета, “ изясни тя в Шоуто на Греъм Нортън. „ Това е непряк резултат, който постоянно се случвал на дамите в предишното. Само краткотрайно е, само че е много непоносимо. Не можех да вдишвам! “

Вероятно затова наподобява, че корсетите скоро към този момент няма да са част от костюмите в множеството исторически драми. Британският таблоид The Sun рапортува, че хитовият сериал „ Бриджертън “ споделя „ Чао! “ на корсетите преди старта на фотосите на новия си сезон. Очаква се филмовите продукции на телевизионните канали BBC и ITV да създадат същото.

Виж още: Карди Би: „ Аз направих закононарушението, единствено аз съм си отговорна! “ 

Според неизвестен източник на The Sun, мотивацията зад това решение били както храносмилателните и дихателни проблеми, докладвани от редица актриси, по този начин и синините и белезите, които доста от тях получили поради костюмите си.

Звездата от втори сезон на „ Бриджертън “ – Симон Ашли, също е споделяла за компликациите, свързани с носенето на неуместните (пък въпреки и красиви) костюми в шоуто. „ По време на първия си снимачен ден като основна героиня желаех да съм свежа и енергична, “ напомни си тя пред Glamour. „ Затова хапнах великодушна порция сьомга. В момента, в който си сложих корсета обаче, ми стана пъклен неприятно. Осъзнах, че до момента в който го нося, просто не мога да ям… несъмнено е много мъчително прекарване. Освен това, веднъж съвсем си разтегнах раменния мускул поради него! “

Изображение: https://www.instagram.com/bridgertonnetflix/
iStock

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР