На много от нас морето вече ни липсва. Щом пък

...
На много от нас морето вече ни липсва. Щом пък
Коментари Харесай

Как да си организираме перфектния пикник

На доста от нас морето към този момент ни липсва. Щом пък се сетим, че не след дълго изпращаме по този начин обичаното лято, започваме леко да се натъжаваме. И макар че юли и август се славят като най-горещите и безгрижни месеци, септември и даже октомври въобще не са за изпускане - и през есента можем да вършим редица действия навън, радвайки се на към този момент мекото слънце.

Един от любимците ни е пикникът измежду природата. Освен прелестно прекараното време със фамилията и приятелите, наложителен детайл е прословутата (най-добре плетена) кошница, цялостна с храна.

Независимо дали сме разпънали кърпа на плажа или хапваме на поляна, пикникът изисква малко въображение и добра подготовка. За тези, които към момента не са сигурни какво да подготвят, ето няколко хрумвания за менюто от Star Insider.

Хумус
 Снимка 583362
 

Какво е пикник без разядка? Ето и най-прекрасното решение - купички с хумус в компанията на гризини и брускети, поръсени с червен пипер.

Сирене
 Снимка 583363
 

Българското сирене е идеално както за възбуждане на апетита, по този начин и като добавка към главно ядене. Може да го прибавим в сандвич или да го хапваме отделно.

Наденички
 Снимка 583365
 

Какъвто и тип наденички да изберем, няма да сгрешим. Чудесно се допълват и от хляба, и от разтопените жълти сирена.

Яйца
 Снимка 583366
 

Може да ги използваме защо ли не - като добавка към салатата или сандвича, като разядка или даже да ги хапнем независимо. А може и да опитаме така наречен шотландско яйце - обичайната английска закуска, при която твърдо или рохко сварено яйце се увива в кайма, покрива се с галета, и се пече или пържи. Само би трябвало да внимаваме да не излагаме яйцата дълго време на слънце. 

Бадеми
 Снимка 583367
 

Печени или сурови, въпрос на усет. Хрупкавите бадеми са супер предястие и здравословна закуска.

Топли багети
 Снимка 583368
 

Няма нищо по-хубаво от прясно изпечения самун. А багетата е същинско въплъщение на пикника. Колкото по-хрупкава е коричката, толкоз по-добре.

Капрезе шишчета
 Снимка 583369
 

Ето бърз и елементарен вид за салата Капрезе по новаторски метод - на шишчетата се нанизват чери домати, резени моцарела и листа босилек. Така имаме италианска класика с нов прочит.

Домашно сладко
 Снимка 583370
 

Ако ни се хапва сладичко, домашният конфитюр е нашето нещо. Особено на препечена филийка - ягодово или кайсиево, няма значение, значимото е да ни е обичано.

Плодови шишчета
 Снимка 583371
 

Отново на шиш може да забучим и разнообразни плодове. Тук може да опитвам с ягоди, банани, киви, портокал, смокини, грозде и така нататък

Освежаващи коктейли
 Снимка 583372
 

Ето една семпла, само че в същото време извънредно свежа и лека концепция. В кана наливаме студена вода и към нея прибавяме резенчета портокал, боровинки, ягоди и мента. Получаваме ударна доза здраве и сила.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР