На много от нас често се налага да избират снимка,

...
На много от нас често се налага да избират снимка,
Коментари Харесай

Защо имаме грешна преценка за собствените си снимки

На доста от нас постоянно се постанова да избират фотография, която да ги показва пред другите, било то в обществените мрежи или пък в автобиография при кандидатстване за работа.

Когато вършим подобен избор сортираме добре, тъй като знаем, че първото усещане е от огромно значение при търсенето на работа или нови запознанства.

Фейсбук стяга качването на персонални фотоси без разрешение

Само в случай че можеше не ние да избираме фотосите, които да ни представят… щяхме да спестим много време и нерви.

Проучване от 2017 година доближава до съвсем същото умозаключение – по-добре е чужд да избира наши фотоси.

Във видеото горе вижте 20 фотоси снимани в точния миг

В изследването са взели присъединяване 102 студенти

Учени от Университета на Южен Уелс, Университета на Западна Австралия и Университет Сидни са избрали участниците и са събрали фотоси от профилите им във „ Facebook “.

10 фотоси, които би трябвало да погледнете два пъти, с цел да ги разберете

Първо на студентите е сложена задачата да оценят своите фотоси посредством канара от 1 до 10 по следните критерии: прелест, доверие, доминантност, убеденост, подготвеност.

След това 160 непознати правят оценка същите фотоси по същите критерии.

Резултатите не съответстват

Снимките, които съгласно студентите ги показват в най-хубавата им светлина, се оказват по-малко желани измежду непознатите. Учените са сюрпризирани от тези резултати.

Щастливи моменти на хора от целия свят, уловени в фотоси

„ Резултатът е противоположен на предстоящото съгласно литературата за самопредставянето, която твърди, че хората биха избрали по-хубави свои фотоси от колкото някои различен “, написа екипът.

Ние виждаме неща, които другите не знаят

Ако цялостен живот виждаме фотоси на себе си, за какво други хора биха били по-добри в избирането на нашата вярна фотография?

Защо всички са толкоз запленени от коледните песни

Учените имат няколко догатки. Първо – ние се познаваме по-добре от останалите и в случай че считаме, че сме уверени персони, то и на фотографията бихме споделили, че виждаме убеден човек, даже и изражението ни да не го подсказва.

Второ – наклонността да се отнасяме по-позитивно към своята персона сигурно оказва въздействие върху правенето на избор на фотография.

5 черти на характера за дълъг живот

И трето, само че не последно – ние се познаваме по-добре от останалите и имаме построена визия за себе си преди да забележим фотосите. За нас 12 наши фотоси са просто 12 наши фотоси, само че за чужд тези 12 фотоси описват 12 разнообразни истории.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР