На много хора в идните години ще им се наложи

...
На много хора в идните години ще им се наложи
Коментари Харесай

Какво да имаме предвид като гледаме и се грижим за възрастни хора?

На доста хора в идните години ще им се наложи да се сблъскат с действителността да се грижат за свои възрастни родители или баби и дядовци. Понякога това се случва напълно ненадейно и в тази публикация бих желал да споделя няколко скъпи урока, които научих и могат да бъдат потребни за хората, които занапред би трябвало минават през това. Преди да стартира ще опиша, че преди две години моите баба и дядо се обездвижиха и бяха на легло и за много малко време от независими хора се трансфораха в такива, за които има потребност от грижа. Ето и моите препоръки: 

1) Имайте спестени пари 

Тези неща не си личат отдалеко. Опитайте да имате заделени пари, които да ползвате особено за това. В някои случаи е доста мъчно да се справите без финанси, изключително когато се окаже, че би трябвало да плащате на хора, които да гледат и да се грижат за възрастните ви родственици. Ще се постанова да вършиме много разноски, за които преди този момент не сте били готови. 
 5 съвета за справяне с непрекъснато изменящ се фамилен график 5 съвета за справяне с непрекъснато изменящ се фамилен график
Понякога е мъчно да се напаснем с непрекъснатите промени в фамилния си график. Ето пет метода по какъв начин да се оправим с това:  1. Поддър...

2) Познавайте в елементи положението на хората 

Важно е да знаете диагнозите на възрастните хората, какви медикаменти пият и по кое време, да познавате персоналния доктор, с цел да може да реагирате бързо когато те самите не могат да се оправят. Вижте на кои дати би трябвало да вземате медикаменти, какви проучвания би трябвало да се минава и прочие. Това е скъпа информация, която след време може да няма от кого да научите. Отделно е ужасно мъчно в случай че има разнообразни алергии, за които не знаете, а има и в действителност неприятни обстановки, в които възрастните не желаят да си пият медикаментите и тогава нещата в действителност стават комплицирани, тъй като би трябвало да ги следите. 

3) Оправете писмено нещата

В доста случаи когато възрастните хора са обездвижени, то те не могат да се обслужват сами. Извадете пълномощни, които ще разрешат да ги представлявате. Проверете на какви обществени помощи имат право и се възползвайте от тях на 100%. Следете валидността на документите им и банковите карти и проучете какви стъпки би трябвало да предприемете, с цел да може да се възползвате от обществените придобивки като обществен помощник, ваучери за електрическа енергия и други сходни неща. 
 Няколко ефикасни натурални метода за стимулиране на растежа на косата Няколко ефикасни натурални метода за стимулиране на растежа на косата
Много дами държат да имат дълга коса и то колкото може по-бързо. Избрахме няколко метода, които могат да стимулират  растежа на к...

4) Заредете се с търпение 

Нормално е когато става дума за възрастни хора, изключително такива, които имат проблеми с мозъка и не разсъждават ясно да получавате питания за неща, които към този момент сте създали, да има прочувствени прояви и непрекъснато запитване по кое време ще отидете да ги видите. Проявете схващане - някой ден вие може да сте в същата обстановка с вашите деца/внуци. 

5) Не се опитвайте да се справите сами 

Понякога е извънредно мъчно и даже невероятно да продължите своето всекидневие и да се грижите за възрастни хора. Ако няма човек в фамилията, на който може да се разчита, то е напряко наложително да намете обществен помощник, който да бъде на място най-малко няколко часа дневно. В някакъв миг е допустимо да се опитате да наемете човек, който да бъде там непрекъснато. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР