На млад мъж му предстояло съвсем скоро да завърши гимназия.

...
На млад мъж му предстояло съвсем скоро да завърши гимназия.
Коментари Харесай

Една история за очакването и зле опакованите подаръци

На млад мъж му предстояло напълно скоро да приключи гимназия. От дълго време той не откъсвал очи от един състезателен автомобил в близкия магазин и защото знаел, че татко му може да си го разреши, му споделил, че си мечтае това да е подаръкът му за завършването.

Този ден приближавал и младежът почнал да чака от татко си знаци, че е купил колата. На самия ден татко му го извикал в кабинета си. Казал му, че е горделив да има толкоз превъзходен наследник и че доста го обича. После му подал красиво опакована кутия. Любопитен, само че и леко отчаян, синът отворил кутията и намерил вътре красива Библия с кожена подвързия, на която със златни букви било избродирано името му.

Ядосан, той изкрещял:

– Имаш толкоз пари и да ми подаряваш Библия!

Младежът изхвърчал лудо от кабинета на татко си, оставяйки подаръка на масата, след което напуснал и дома си.

Минали доста години. Младият мъж пожънал триумф в бизнес начинанията си. Имал красива къща и отлично семейство. Но татко му бил към този момент доста остарял и той решил да отиде при него. Двамата не се били виждали от деня, в който синът приключил. Преди обаче да успее да провежда пътуването си, той получил депеша, че татко му е умрял и му е завещал цялото си благосъстояние. Трябвало да замине незабавно и да се погрижи за детайлностите.

Когато дошъл в бащината си къща, сърцето му се изпълнило с горест и страдание. Започнал да преглежда документите на татко си и сред тях намерил към момента новата Библия, тъкмо както самият той я бил оставил преди години. Със сълзи на очи я отворил и почнал да прелиства страниците.

Бащата грижливо бил подчертал ред 7:11 от Евангелие от Матей: „ Щом вие, макар че сте зли, знаете по какъв начин да давате положителни блага на децата си, то какъв брой повече вашият Баща в небесата ще даде положителни неща на тези, които изискат от него! “

Докато мъжът четял тези думи, от страниците изпаднал ключ за кола с името на търговеца, в чийто магазин била изложена по този начин мечтаната от него преди време спортна кола. До името на търговеца била датата на завършването му и думите: „ ПЛАТЕНА 100% “.

Колко постоянно отхвърляме Божиите блага, тъй като не са опаковани по този начин, както чакаме? Не разваляйте това, което имате, с цел да съжалявате за това, което нямате. И не забравяйте, че до неотдавна единствено сте мечтали за това, което имате в този момент.

Ако вашият подарък не е опакован, както сте очаквали, това е, тъй като е бил опакован доста по-добре! /spiralata.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР