На мирен протест излязоха жителите на врачанското село Галиче. Те

...
На мирен протест излязоха жителите на врачанското село Галиче. Те
Коментари Харесай

След побоя над възрастен: Жителите на с. Галиче излязоха на протест, настояват за изселването на проблемна фамилия

На кротичък митинг излязоха жителите на врачанското село Галиче. Те упорстват за изселването на проблематична фамилия от селото и съответни присъди на двама обвинени в побой.

Недоволството измежду хората набъбна, откакто в неделя вечерта 73-годишният Иван Атанасов е бил пребит с дървени колове от 23-годишен престъпно проявен и малолетно момче. До насилието се стигнало откакто възрастният мъж им направил забележка да не брулят орехите от дървото пред дома му. Последвала свада, която минала в побой.

Иван побягнал към дома си, само че двамата причинители изкъртили пантите на входната врата и траяли да го постановат с прътовете. Пострадалият е с комоцио и охлузни рани по лицето и тялото. А причинителите са арестувани за период до 72 часа. Хората от селото признават, че се опасяват за живота си, тъй като добре познават причинителите. Непълнолетният обвинен в побоя е брат на килъра на Андреа, която бе грубо убита от 17-годишен.

" Викам за какво брулите орехите, какво вършиме? Какво искаш ти от нас? И като ме удари тук и очилата ми ги счупи и като се отмъкна обратно и с един прът, може да има 4 метра и ме удари тука по ръката и аз пробвах се да побегна, да влезна вътре, обаче оня другият, дребният като замахна горе и аз по този начин с ръката и той ме удари ", изясни пострадалият Иван.

Хората ги познаваме всички, а допускам, че и цяла България, добави Десислава Тушинова – щерка на потърпевшия.

" Те са единствените проблематични хора в селото и се опасяваме към този момент, тъй като имаме веднъж едно ликвидиране. Те са престъпно проявени и ето по този начин без нищо заклаха момиченцето в махалата, в този момент за една забележка го пребиха и идващото какво да чакаме? "

Касае се за две лица, привлечени като обвинени за причиняване на телесна щета по хулигански подбуди и за незаконно влизане в непознат дом. За първото се планува е от 2 до 10 години, а във втория случай е от 1 до 5 години. Едното лице е малолетно, единствено на 15 година, само че към този момент с противообществени изяви, изясни окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков.

Хората в с. Галиче провеждат и подписка за изселване на цялата фамилия на причинителите и съответни присъди за закононарушенията осъществени от тях.

Свалете приложението BNT News за или и научавайте новините първи!

Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР