На мирен граждански протест се събраха представители и съмишленици на

...
На мирен граждански протест се събраха представители и съмишленици на
Коментари Харесай

С музика и танци срещу КОВИД мерките в Ловеч

На кротичък цивилен митинг се събраха представители и съидейници на любителските организации за изкуство в Ловеч. 

Причината е въведените по-строги противоепидемични ограничения в региона, според които се преустановяват подготовки и изяви на танцови, музикални, певчески школи/клубове, школи по изкуствата и всички самодейни групи на читалищата.

Протестиращите се събраха първо в двора на Регионалната здравна ревизия, а по-късно и пред Областна администрация. Плакатите им гласяха:  " Остана ни единствено културата, не ни я отнемайте ", " Залите за изкуства са по-безопасни от хипермаркетите ", " Ние сме будители, не вирусоносители ", " Не на двойния стандарт ", " Изкуството не е болест " и други. 

С пристигналите да изразят недоволството си се срещна заместник-директорът на РЗИ доктор Росица Милчева. Тя изясни, че ограниченията са въведени, защото заболеваемостта нараства стремително, като от през вчерашния ден до през днешния ден се е нараснала с повече от 20 %. 

Тя предложи да внесат ревюто си документално в РЗИ и да изчакат утрешното изказване на Националния действен щаб, тъй като ще има мнение за цялата страна, по-късно ще се преценяват последващите дейности. 

" Искаме да ни бъде позволено правото да упражняваме активността си. В рамките на една година сме имали право на труд единствено 3 месеца. Считаме ограниченията за неприемливи, дискриминационни, целенасочени и лишени от логичност ", съобщи Кристиан Костов, ръководител на читалищното настоятелство на Народно читалище " Бяла Анаста - 2016 ".

Той упорства да се направи вярна преценка кое е по-опасно - във фабрика с 200 души или в танцова зала от 100 кв. метра, в която репетират 12 деца.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР