На министрите беше казано да се „вземат за опасния бетон в училищата, докато учениците започват новия срок

...
Но много повече класни стаи може да бъдат принудени да
Коментари Харесай

Но много повече класни стаи може да бъдат принудени да затворят, тъй като се правят допълнителни оценки на рисковете, призна правителството.

Съществува и влошаващ се спор за това кой ще поеме сметката за ремонта.

Канцлерът Джеръми Хънт каза, че ще „похарчи каквото е необходимо“, за да се справи с проблема, но източници от Министерството на финансите по-късно казаха пари ремонтите ще дойдат от съществуващия капиталов бюджет на Министерството на образованието (DfE).

Синдикатите са разгневени от несигурността относно това кои разходи ще бъдат покрити от правителството, призовавайки за прозрачност относно това дали директорите ще бъдат възстановени за смекчаващи разходи .

Министрите също обещаха да публикуват списък на засегнатите училища „своевременно“, но лейбъристите заплашиха да принудят гласуване, за да принудят публикуването му следващата седмица.

Най-големият брой деца с говорни и езикови проблеми, регистриран някога, се казва в доклада

Секретарят в сянка на образованието Бриджит Филипсън каза тази сутрин: "Не можем да бъдем уверени, че ще знае пълната картина, тъй като министрите отказват да публикуват пълния списък на засегнатите училища.

„Скандално е, че родителите са оставени на тъмно точно в момента, в който започва нов учебен срок.“< /p>

Прочетете повече:
Училищата, които познаваме, са засегнати от конкретни опасения за безопасността
Учениците са изправени пред смущения поради проучване на фирмата за училищни сгради
Стотици рушащи се училища ще бъдат реновирани

„Министрите трябва да бъдат откровени, да публикуват този списък и трябва да се овладеят“, добави г-жа Филипсън.

„Ако откажат да го направят, ние ще принудим гласуване в Камарата на общините тази седмица и го направете така, че родителите да не останат в неведение.

Жалби от RAAC, подавани от десетилетия

„Наистина съм загрижен за смущенията, пред които са изправени децата.

< p>„Изключително важно е министрите да публикуват пълния списък на училищата, така че родителите да могат да бъдат напълно уверени, че училището на детето им е безопасно.“

Дистанционното обучение за деца, които нямат достъп до присъствени уроци, трябва да продължи " дни, а не седмици", каза правителството, но министрите не казаха точно кога прекъсването може да намалее.

Каква е конкретната криза?

Образователните лидери бяха насърчавани да използват обществени центрове, празни офис сгради или други училища, докато са монтирани структурни подпори, за да се намали рискът от срутване.

Притесненията относно RAAC - лек бетон, използван до средата на 90-те години - в обществени сгради, бяха повдигнати през 2018 г., което предизвика обвинения, че министрите не са успели да действаме достатъчно бързо.

Прочетете още:
Как ще разбера дали училището на детето ми затваря?
Всички училища, които познаваме, са засегнати от конкретни опасения за безопасността

< p>Щракнете, за да се абонирате за Sky News Daily, където и да получавате своите подкасти

Експертите предупредиха, че рисковете може да се разпрострат отвъд училищата до болници, съдебни сгради и затвори, където материалът присъства.

Училища в Шотландия, Уелс и Северна Ирландия също се оценяват за RAAC.

Шотландското правителство каза, че присъства в 35 училища, но нито едно не представлява „непосредствен риск“ за безопасността на учениците.

Правителството на Уелс каза, че съветите и колежите не са докладвали за наличие на RAAC.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР