На Министерски съвет днес Правителството реши наредбата за единните държавни

...
На Министерски съвет днес Правителството реши наредбата за единните държавни
Коментари Харесай

Задочното Право отпада от академичната 2019-2020 г.

На Министерски съвет през днешния ден Правителството реши наредбата за единните държавни условия за придобиване на висше обучение по специалността " Право " и професионална подготовка " правист " да влезе в действие от образователната 2019-2020 година

В наредбата влиза отпадането на задочната форма на образование, въвеждане на спомагателни хорариуми за избрани дисциплини и разкриване на профилирани магистърски стратегии.

Причина за решението на кабинета са процесите по преструктуриране на образователния развой във всички юридически факултети, протичащи все още.

Според министрите удълженият период дава опция на висшите учебни заведения да се приготвят и при нужда да трансформират образователните си стратегии.

С този период се дава опция и на Националната организация за оценяване и акредитация също да актуализира критериите за оценяване и акредитация на специалността " Право ". Ще се основат и нужните условия за оценка и акредитация на профилирани магистърски стратегии в границите на професионално направление " Право "./news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР