На местния вот в София ще има балотаж и там

...
На местния вот в София ще има балотаж и там
Коментари Харесай

Вдъхновена от примера на Истанбул, Демократична България се прицели към балотажа в София

На локалния избор в София ще има балотаж и там е огромният шанс  " Демократична България "  за промяна в ръководството на столицата.

Около тази позиция се сплотиха водачите на трите обединения в дясната коалиция - Атанас Атанасов (ДСБ), Христо Иванов ( " Да, България " ) и Владислав Панев ( " Зелено придвижване " ) на конференция, на която оповестиха, че са сключили коалиционно споразумение за локалните избори.

Споменавайки на три пъти трагичния обрат на изборите в Истанбул, Христо Иванов съобщи, че основната борба на десните ще е в София и в няколко огромни града. " Тя минава през зряло обединяване на хората с проевропейски визии за повече независимост, предприемачество, развиване, готовност ", сподели той.

Кой ще е претендентът на Демократична България за София, ще бъде оповестено до 15 август.  Към момента коалицията  " е в напреднала фаза на къса листа с претенденти ", отворена е и за още оферти, включително от гражданския бранш и бизнеса. Избраният претендент ще е човек с пълномощия за решение на наболелите проблеми на София, обявиха от обединяването.

" Посланието ни е за оптималната консолидация в София към една фигура и една идея - политическа и управническа смяна ", прикани Христо Иванов. По думите му този път ГЕРБ нямат късмет за победа на първия тур. Ние единствени имаме късмет на балотаж в София да отправим предизвикателство на ръководството и да победим ГЕРБ, уверени са десните. 

Йорданка Фандъкова фасадно въплъщава сегашния управнически модел. Нея никой не може да я заподозре, че е от моторите на този модел, само че тази фасада омръзна, добави водачът на " Да, България ".

" Ако в този момент не опитаме дружно, не знам по кое време различен път ще имаме този късмет. Кога, в случай че не в този момент? Кой, в случай че не ние ", заключи Иванов.

За вота в края на октомври " Демократична България " ще се яви на всички места с една национална регистрация, разгласи Атанас Атанасов. Основна роля за издигане на претендентите за кметове, районни кметове и общински съветници ще имат местните структури, а председателският съвет ще ги утвърждава. Структурите се предизвикват да търсят разговор и с деятели, цивилен организации и други обединения от десния набор, включително с тези, с които ГЕРБ се коалира за евровота. По изключение ще могат да се вършат локални обединения във формат " Демократична България + ", уточни ген. Атанасов.

Според Владислав Панев от " Зелено придвижване " на локалните избори хората ще би трябвало да решат дали желаят да не престават да бъдат обгазявани и тровени с отпадък от Европа или да се борят за отварянето на Витоша, против застрояването, за разширение на пешеходните зони, за архитектурни проекти.

" Демократична България " е провела среща с гражданското придвижване " Спаси София " и не изключва съдействие и включване на претенденти в листите, в случай че намерят допирни точки " за да не се разконцентрира вотът ". " Но нашето гледище е за ясна политическа идентификация ", акцентира Христо Иванов в отговор на журналистически въпрос.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР