На местна почва ще се решава дали учениците да са

...
На местна почва ще се решава дали учениците да са
Коментари Харесай

Проф. Сербезова: Спрях предишната процедура за бързи тестове за ученици, новите цени са с 30% по-ниски

На локална почва ще се взема решение дали учениците да са онлайн, или не. Не са единственият аршин интензивните кревати. Това съобщи министърът на опазването на здравето проф. Асена Сербезова в предаването " Лице в лице " по БТВ. Тя изясни, че здравните управляващи ще стягат ограниченията на база многофакторен разбор – брой на кревати и медицински експерти, както и заболеваемост по области.

„ Според Плана, противоепидемичните ограничения в областта на опазването на здравето, образованието и стопанската система не са нови. Целта е да се запази присъственият образователен развой. Национални ограничения може да има, в случай че всички области бъдат наранени или се отнасят до граничния здравен надзор “, изясни здравният министър. Според нея ограниченията у нас са едни от най-меките и с цел да бъде анулиран зеленият документ са нужни съществени причини.
Министърът: Лекарите заслужават почитание и признателност, а не експанзия
Министърът на опазването на здравето прикани Асена Сербезова прикани за уважение и признателност за лекарите, фармацевтите и сестрите, а...
Прочети повече
Сербезова уточни, че във връзка с неналичието на медикамента „ Салбутамол “ – има доставка на 25 хиляди опаковки. През януари се чака доставката на 17 хиляди опаковки „ Пулмикорт “. По думите ѝ за тези лекарства има възбрана за експорт, само че е имало дефицит поради нарасналото им търсене през последните месеци.

Относно инспекцията за доставка на бързи Коронавирус проби з учениците, министърът съобщи: „ Тече вътрешен одит на процедурата, не съм спряла процедура на доктор Кацаров, а такава, която е настояща, след интервала на Кацаров, само че готова от същия екип “. Тя добави, че е присъединила в работната група и представители на Министерство на образованието. междинната цена на новите предложения е с 30% по-ниска от предходните. Сербезова разяснява, че не чака дефицит на щадящи проби.

Проф. Сербезова изрече съболезнования към фамилията на убитата аптекарка в Русе. " Светла й памет на Ери, познавах я персонално. В последните години насилието ни съпътства на всички места, би следвало да сме непримири към всичките му форми ", съобщи тя. " Последните две години подхраниха доста страхове, укрепи се незнанието и избуяха теориите на конспирациите. Има директна връзка сред имунологията и душeвността. Има научни доказателства, че страхът може да укрепи от 2 до 100 пъти признаци на съществуващо заболяване ", разяснява още тя, като изрази убеденост, че в миг като настоящия цялото общество би трябвало да е обединено.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР