На места в страната краставиците удариха по 7-8 лева на

...
На места в страната краставиците удариха по 7-8 лева на
Коментари Харесай

Първите български краставици излизат на около 4 лева от оранжериите

На места в страната краставиците удариха по 7-8 лв. на кг. До 10 дни в една от най-големите оранжерии в Хасковска област към този момент ще берат първите български краставици, които ще бъдат на пазара.

„ Себестойността на краставицата става все по-голяма за производителите и няма по какъв начин да излиза на ниски цени. За да имаме някаква възвращаемост и да останем на повърхността, първите краставици ще излязат на към 4 лв. на кг. Зеленчукът е отоплян. По това време на годината българската краставица постоянно е била по 3-4 лв., в този момент обаче към този момент всички по веригата имат много огромни разноски. При нас най-големите са за сила и торове, те скочиха ужасно доста “, разяснява в ефира на bTV Мария Алексиева, производител.

„ В Гърция работят други механизми за подкрепяне. Държавата ги е подсигурила като производители и ги подтиква да създават и да изнасят “, уточни още тя.

В оранжерията доста постоянно звучи класическа музика – нов способ за развъждане на зеленчуците.

Мария Алексиева уточни, че хидропонните оранжерии няма да бъдат подкрепени от държавното финансиране за земеделските производители.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР