На места в края на седмица термометрите отчетоха над 28

...
На места в края на седмица термометрите отчетоха над 28
Коментари Харесай

Рекордно високи температури в Испания 


На места в края на седмица термометрите регистрираха над 28 градуса през януари.

Още не е краят на януари, а температурни върхове в Европа започнаха да падат. В четвъртък Испания претърпя ден на историческа януарска горещина, като в южните елементи на страната, в района на Мурсия, бяха регистрирани температури над 28 градуса.

В Малага, столицата на Андалусия, термометрите регистрираха 25 градуса.

В планинския курорт Фредес, намиращ се на 1200 метра надморска височина, бяха регистрирани 21. 6 градуса, а в Пуерто Навацерада – ски курорт на съвсем 2000 метра, градусите не паднаха под 10 даже и през нощта.

В края на работната седмица междинната температура в страната е била 19 градуса, което е с 10 градуса по-високо от междинната оптималната температура за януари.

През първия месец на годината температурни върхове са били усъвършенствани на повече от 90 места в Испания, съгласно метеорологичния институт AEMET.

Топлото време и неналичието на превалявания пораждат съществени терзания за областите Андалусия и Каталуния, където водните запаси сега са сериозно ниски. Aко сушата продължи, се чака държавното управление да наложи воден режим в най-скоро време. БГ туризъм


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР