На места мислят да добавят 1 и 2 април като

...
На места мислят да добавят 1 и 2 април като
Коментари Харесай

Удължена пролетна ваканция за учениците, ако мерките останат в сила до 31 март

На места мислят да прибавят 1 и 2 април като неучебни
„ Ако на 31 март не бъдат удължени ограниченията, които плануват онлайн образование, ще разглася 1 и 2 април в Пловдив да бъдат неучебни и да се слеят с пролетната почивка на учениците”, заяви кметът Здравко Димитров измежду среща с отрасловия зам.-кмет Стефан Стоянов. Той напомни, че по закон има право да дава до 3 дни почивка през образователната година и ще се възползва от тази опция.

Вероятно това ще бъде приложено и на други места в страната, защото по проект пролетната почивка за учениците от 1. до 11. клас е от 3 до 11 април, а за 12. клас - от 8 до 11 април.

В София се чака кметът Йорданка Фандъкова да предложи дните 1 и 2 април да останат неприсъствени за децата.

А шефът на „ Пирогов” професор Асен Балтов изрази терзания за завръщането на учениците. „ Като видите по кое време свършват тези 10 дни с ограничения, по-късно има още 2 дни междинни, след което идват изборите, ще се усили действително връщането на учебно заведение най-малко с още 10 дни”, уточни той.

Въпреки това през вчерашния ден просветителният министър Красимир Вълчев сподели, че настройката към този момент е децата да бъдат на отдалечено образование до 1 април.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР