На мен не ми харесва евентуален референдум по въпросите за

...
На мен не ми харесва евентуален референдум по въпросите за
Коментари Харесай

Валери Симеонов разкри кой ключов министър успял да убеди в последния момент срещу Истанбулската конвенция

На мен не ми харесва възможен референдум по въпросите за еднополовите бракове да се заплаща с държавни пари. Това е следващата политическа самореклма. Това сподели пред Българска национална телевизия вицепремиерът и съпредседател на „ Обединени патриоти “ Валери Симеонов във връзка упреците на другия съпредседател на обединението Красимир Каракачанов, че бил срещу този референдум. По думите му, дали да има еднополови бракове у нас към този момент е решено в Конституцията и съгласно нея това не е допустимо. Според него, в оферти референдум се задават „ безсмислени въпроси “.

Симеонов повтори позицията си изрично срещу Истанбулската спогодба. Той се похвали, че съумял персонално да убеди срещу нея и министри на ГЕРБ – Московски и Ананиев, за което им благодари. „ В последния миг съумях и Горанов да кандърдисам – тъй като стои до мен “, показа той.

Симеонов разяснява изявлението на Каракачанов, което той споделя, че се чуди на позицията му и не схваща дали е „ за “ ил и „ срещу “ прословутата Истанбулска спогодба. „ Това озказване, съгласно мен, е направено не изключително премислено “, съобщи вицепремиерът.

„ Обществото към този момент е насочено. То има мнение – това е хубаво “, заключи Симеонов по отношение на конвенцията.

Относно думите на Каракачанов той съобщи: „ Традиционно повдение на Вътрешна македонска революционна организация, което обаче не е правилно, тъй като тук цели потреблението на държавни средства за някаква самореклама. Не е редно да се наливат 20 или 30 млн. държавни пари, с цел да може някаква мощ да си прави реклама “.

Според него задачата и на двете партии, инициирали референдума, е „ да дрънкат по тая тематика някъде по евроизборите и да могат да вкарат там тази тематика, с цел да може да се получи политически резултат “ – по време на избори за европейски народен представител, гласувайки за референдума гласоподавателите да пуснат бюлетина и за съответната партия.

По друга тематика – енергетиката, Валери Симеонов повтори, че американските централи Топлоелектрическа централа „ Марица изток “ 1 и 3 „ изсмукват държавния бюджет “. „ Те веднъж ще продават на висока обезпечена цена, повторно има обезпечен запас... Сега стои въпросът какво е бъдещето на тези контракти “, изясни той. „ Още чакаме Европейска комисия да се надундурка “, добави вицепремиерът.

Валери Симеонов не чака подорбяване на изискванията за туристите по морето. „ Когато министерство на туризма разпределя плажовете, тогава има страхотни условия за неяснота и корупция “, съобщи той. „ Концестията на плажовете е държавна загадка “, сподели той, което съгласно него е неуместно.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР