На мен не ми е известно да има наказателно производство,

...
На мен не ми е известно да има наказателно производство,
Коментари Харесай

Рашков атакува Гешев: Прокуратурата играе политическа роля

На мен не ми е известно да има наказателно произвеждане, по което аз да имам качество на очевидец. Това разяснява в предаването „ Лице в лице “ на бТВ депутатът от „ Продължаваме Промяната “ и някогашен министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

Вчера от Софийската градска прокуратура информираха, че Рашков е отказал да получи призовка за разпит във връзка негови изказвания, свързани със градежа на автомагистрала „ Хемус “. От прокуратурата осведомиха още, че на 2 декември е изработен опит да бъде връчена призовка на Рашков, само че той е отказал да я получи. Държавното обвиняване желае Рашков да опише известната му информация по отношение на договарянето и построяването на лотове 7, 8 и 9 на автомагистрала „ Хемус “.

„ Широко се тиражира в общественото пространство, че един очевидец отхвърля да спомага на прокуратурата за изясняване на едни или други условия. Подобно нещо няма. Извършва се една инспекция по нещо, което аз съм споделил в една телевизия. Аз от това, което съм споделил в тази телевизия, друго не мога да кажа. И второ – аз един път, преди повече от пет или шест месеца, бях министър на вътрешните работи, посетих градската прокуратура и споделих каквото имам да споделям там, по същия въпрос “, разяснява през днешния ден Рашков.

Прокуратурата в нашата страна, защото за огромно страдание през последните десетина години тя играе политическа роля, се пробва да засегне по някакъв метод един представител на една политическа партия, който не се харесва на партията, избрала Гешев за основен прокурор. Затова по този начин шумно оповестяват, когато желаят да се явя при тях, добави Бойко Рашков.

Той съобщи, че персонално е съдействал в най-голяма степен за разкриването на тези условия, които са от голяма важност за автомагистрала „ Хемус “.

„ Ние, сега, в който аз встъпих в длъжността министър на вътрешните работи през 2021 година, започнахме неотложно следствие на безобразията, които бяха натворили ГЕРБ, по отношение на построяването на няколко лот-а, които вървяха малко по-скоростно. Прокуратурата тогава беше в безусловно пасивна позиция. Тя не разследваше тези случаи, макар че обществено беше известно на цялото общество, че там се прави нещо неправилно “, уточни депутатът.

Рашков добави, че са били раздадени предплатено 1,2 милиарда лв. на 15 близки до ръководството на ГЕРБ компании, с концепцията те да строят автомагистрала „ Хемус “.

„ Същевременно, при следствието се натъкнахме на обстоятелството, че от една банка, тези предплатено отпуснати бюджетни средства на една компания, се изнасят, в случай че не всекидневно, през няколко дни със сакове, чанти, чували, куфари и така нататък Пита се в задачата, в случай че господин основният прокурор е в действителност на мястото си, вместо да упреква един народен представител или различен представител на опозиционна партия в едно или друго, за един или различен грях, пита се в задачата, и цялото общество би трябвало да му сложи този въпрос - той къде беше до този миг и за какво не стартира следствие на тези безобразия, които ГЕРБ позволиха по отношение на автомагистрала „ Хемус “, попита Рашков.

Бившият Министерство на вътрешните работи началник уточни още, че строителството на автомагистрала е почнало с пороци – осъществявано е строителство без проект, без планове и без позволения. Рашков съобщи, че една част от раздадените средства са изразходвани за частни или персонални потребности. По думите му основният прокурор е трябвало навреме да стартира следствия на тези неща.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР