На мен ми липсва онази червена линия, която да направи

...
На мен ми липсва онази червена линия, която да направи
Коментари Харесай

Крум Зарков: Корнелия Нинова беше точният човек на точното място, но през 2016 г.

„ На мен ми липсва онази алена линия, която да направи Българска социалистическа партия освен една от присъдружните, освен партията с 26 парламентарни гласа, един-двама-трима министри, ръководител на Народното събрание и каквото и да било, а партията, която подсигурява онази обществена глътка въздух, нужна на българските жители след едно десетилетие, маркирано от олигархично, корумпирано и извънредно дясно ръководство, което направи на обществената политика да се гледа като на благодеяние и на подхвърлени пари за помощ. “ Това съобщи в изявление за БНР от Българска социалистическа партия.

Според Зарков присъединяване на Българска социалистическа партия в управническата настройка би трябвало да е обвързвано тъкмо със обществения вектор, тъй като там е капацитетът на партията, без значение от слабия избирателен резултат и дребния брой депутати. „ Българска социалистическа партия не може да мисли за себе си като малко колело в огромна коалиция. Не е това ролята на единствената, най-голямата лява партия в страната. Ролята ѝ не е да бъде незаобиколим фактор, а да бъде факторът. И тя има капацитет да го направи. “
Корнелия Нинова разкри за среднощна среща с Петков и Василев
" Изумена съм от нервността, която се разви към тази среща. И по какъв начин естественото се показва за ненормално. Партии, обсъждащи за вършиме...

„ Без никакво подозрение на изборите на 4 април беше явно, че не става дума просто за загуба в естествения цикъл от дребни победи, загуби, отстъпления и така нататък, а доста мощен сигнал, доста мощен удар. Българска социалистическа партия тогава избра да остави нещата. Извън обясненията за държавно управление, имаше пояснения, че отговорен е ковидът, по-късно отговорни бяха машините – на 11 юли, само че спиралата тогава беше забележима за тези, които желаеха да я видят “, разяснява Крум Зарков в обзора си на изборните резултати на левицата през тази година. На последните избори 2 в 1 Българска социалистическа партия имаше късмет, само че той не е бил оползотворен, счита Зарков.

„ Не съм видял на терен нито президентът, нито служебното държавно управление, нито някой от Българска социалистическа партия да е работил против партията. Това, което видях обаче, е надигаща се вълна, която не беше против Българска социалистическа партия, а по-скоро паралелна на нея, разпознаха други носители на това, което хората надълбоко желаят да се случи – да се промени стилът на ръководство на страната. “ В президентската акция Българска социалистическа партия беше победител и има своя принос в успеха на Радев, означи Крум Зарков в предаването „ Политически НЕкоректно “.

Зарков е на мнение, че президентът не е предал левите гласоподаватели, нито е работил против тях. „ Корнелия Нинова пристигна в Българска социалистическа партия през 2016 и аз настоявам, че тя тогава беше точният човек на точното място. Тя пристигна, когато партията не беше в добра кондиция и съумя с нейната сила и воля да я вдигне. Тези борби - аз не се отхвърлям от тях, бил съм част от тях. Реформата, която се организира в Българска социалистическа партия, способства значително за положителния ни резултат през 2017-а. Между 2017-а и 2020-а ние бяхме единствената твърда парламентарна съпротива на един режим, който през днешния ден всички отхвърлят, само че единствено преди година и половина никой не смееше да гъкне против него. В Народното събрание ние вършехме тази работа “, безапелационен е Зарков.

След директния избор на ръководител съгласно Зарков е трябвало да се тръгне към властта и да се затворят вътрешните фронтове, защото те са били решени от социалистите на базово равнище. Вместо това по думите му е траяло соченето с пръст и затварянето на партията. „ И лека-полека тази сила, която бяхме натрупали, оттече във вътрешните несъгласия. “ Българска социалистическа партия не може да си разреши да продължи да наподобява като скарана със себе си политическа мощ, безапелационен е Крум Зарков. „ Ако и този път отлагаме решенията, още веднъж се снишим, отдадем се на политиката на щрауса, то не знам какво се чака на идващите избори. Електоралният календар е безсърдечен. След две години идват локални, най-тежките за всяка партия избори и най-важните и в случай че Българска социалистическа партия не стартира своята подготовка за тях в този момент, не знам какво чакат хората да се случи след две години. “
Зарков: Ще бъда претендент за ръководител в директен избор
" Ще вземам участие в процедурата по директен избор на ръководител на Българска социалистическа партия. Надявам се в тази акция да приказваме за политика, с цел да може нашите член..

Запитан дали е сбъркал с избора си да съобщи своята кандидатура за ръководител на Българска социалистическа партия, Зарков разясни, че в Българска социалистическа партия има „ доста хора с качества да бъдат ръководител и това би бил доста забавен спор, съревнование “. „ Истанбулската спогодба у нас се употребява за димка. Обикновено когато някой не желае да приказва по дадена тематика, развява тази – за така наречен джендърство “, акцентира Крум Зарков. „ Нямам никакъв проблем с обстоятелството, че тази спогодба няма да може да бъде утвърдена в България. Този документ, оставям настрани противоречивите му елементи, би трябвало да бъде осъществен главно в българското законодателство. Но имам проблем с насилието, което се вихри, включително с домашното принуждение, в частност с насилието против дами. “ „ И в случай че ме прави джендър фактът, че аз съм създател на законопроектите, които Българска социалистическа партия е вкарвала по тази тематика, добре “, добави той.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР