На мен ми изглежда прекалено амбициозно, но ако изчисленията покажат,

...
На мен ми изглежда прекалено амбициозно, но ако изчисленията покажат,
Коментари Харесай

Милен Велчев: Прекалено амбициозно е минималната заплата да бъде 940 лв.

На мен ми наподобява прекомерно амбициозно, само че в случай че изчисленията покажат, че инфлацията е толкоз, че да наложи едно такова нарастване все още на взимане на решение, то не можем да оставим хората с ниски заплати да мизерстват, до момента в който цените не престават да порастват.
Прочетете още
Това коментира в ефира на bTV някогашният министър на финансите Милен Велчев по отношение на предлагането на финансовия министър Росица Велкова за растеж на минималната работна заплата до 940 лева за година.

" Няма непосредствена заплаха нито за валутния ръб, нито за курса на лв. по отношение на еврото, нито даже за способността на България да финансира бюджетния си недостиг и изплащането на падежиращия към този момент дълг ", съобщи още Велчев.

„ Доколкото знам, отчетът на финансовия министър се отнася за предстоящ интервал от към четири години и го разбирам по този начин, че „ алената лампичка “ би трябвало да светне в този момент, а не след две години, когато има възможна заплаха от сериозна бюджетна неустойчивост. А в този момент с цел да могат да се вземат ограничения “, добави той.

Той сподели, че чака някои компании да имат усложнения, в случай че се запазят високите цени на електричеството.

„ Надявам се, че те последователно ще се възстановяват. Затова е значима и либерализацията на пазара, тъй като това ще докара до по-добри пазарни условия за всички “, сподели Велчев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР