На мен лично ми е доста обидно чужда държава да

...
На мен лично ми е доста обидно чужда държава да
Коментари Харесай

Съдия обиден за това чужда държава да казва кой е корумпиран

" На мен персонално ми е много обидно непозната страна да споделя кой арбитър или кой върховен държавен чиновник е подкупен ". Така арбитър Емил Дечев от Съюза на юристите в България разяснява в утринния блок на bTV проблема към арбитър Андон Миталов от Специализирания углавен съд.

По думите му по този начин или другояче това се е случило - ние сме съдружници в НАТО и в случай че има корупция, това въздейства на националната ни сигурност. Съединени американски щати са решили, че ние сме застрашени като техен съдружник. Това, че го вършат намерено, значи, че нямат задоволително доверие, че ние ще се задействаме, в случай че не бъде оповестено обществено, счита Дечев.

Той напомни, че към този момент изказването на държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео не е подкрепено с документи и съществени доказателства. За това дали някой е подкупен също се решавало посредством дело в съда.

" Това несъмнено е тип интервенция - от една страна не ми харесва, само че въпреки това - ние самите, за жалост, евентуално не сме създали задоволително да решим нашите проблеми и се стига до това да ни ги показват ", сподели още арбитър Емил Дечев.

Припомняме, на 5 февруари от Държавния департамент на Съединени американски щати оповестиха, че арбитър Андон Миталов бил махленски в корупция и е с наложена възбрана той и фамилията му да пътуват до Съединени американски щати.

След това основният прокурор Иван Гешев съобщи, че трансферира отговорността за арбитър Милатов на Лозан Панов.

На излизане от работното си място Милатов бе недодялан към публицисти поради заложен въпрос дали е подкупен. Той съобщи, че ще изяснява в допълнение.

Министърът на защитата Красимир Каракачанов съобщи, не знае какви са основанията за възбраната на Съединени американски щати. Не разяснява и решението на арбитър Миталов за Малинов.

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов изпрати писма с искане за повече информация до основния прокурор, до ИВСС и КПКОНПИ.

От Инспектората на Висшия правосъден съвет - ИВСС, оповестиха, че при тях нямат сигнали за съдията.

Премиерът Бойко Борисов отхвърли да разяснява правосъдната власт.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР