На международното летище Отопени в Букурещ настъпи хаос заради анулирани

...
На международното летище Отопени в Букурещ настъпи хаос заради анулирани
Коментари Харесай

Хаос на летището в Букурещ заради анулирани и забавени полети

На интернационалното летище Отопени в Букурещ настъпи безпорядък поради анулирани и забавени полети през миналата нощ и тази заран. Пътници, които трябваше да летят със самолети на националната самолетна компания ТАРОМ, бяха принудени да чакат на летището с часове през нощта. Снимки демонстрират деца, които спят на пода.

Компания ТАРОМ анулира днешните полети към и от Кайро, Аман и Бейрут, поради " краткотрайна липса на членове на екипажите ". От компанията показаха, че според интернационалните авиационни регламенти и прецизната вътрешна политика, всеки от въпросните полети е бил анулиран, защото член на екипажа е оповестил, че не е в положение да лети. Пренасрочването на полетите в къс период е било невероятно и се е стигнало до анулирането им, прецизират от ТАРОМ.

Агенция Аджерпрес оповестява, че ТАРОМ е анулирала през днешния ден 10 вътрешни и интернационалните полета. Става думи за полетите от и до Кайро, Бейрут, Аман, Яш, Орадя, Истанбул, Будапеща, Франкфурт, Амстердам, Париж. В прессъобщение компанията отбелязва, че обстановката е невиждана, а екипите на ТАРОМ работят за намирането на решения в полза на пасажерите още от миналата нощ.

Министърът на превоза Сорин Гриндяну изиска от мениджърския екип на компанията незабавно да изготви ефикасен проект за преструктуриране, посредством който да подсигурява оперативния потенциал на националния въздушен транспортьор.

" Поисках от управлението на ТАРОМ да предприеме незабавни дейности във връзка с актуалната обстановка. Ръководният екип разполага с всички законови лостове за взимане на нужните административни решения, с цел да се избегнат сходни усложнения и да се предотврати повторното им пораждане. Ето за какво мениджърският екип би трябвало незабавно да предложи ефикасен проект за преструктуриране, с цел да обезпечи оперативния потенциал на ТАРОМ ", написа тази сутринт министърът на превоза в обществените мрежи.

Националната румънска компания за въздушен превоз – ТАРОМ е основана през 1954 година и работи под управлението на Министерството на превоза, като от 25 юни 2010 година е член на алианса SkyTeam. Дружеството има флот от 18 самолета и има в портфолиото си общо 70 дестинации, обслужвани със лични самолети или взаимно с сътрудници. ТАРОМ е член на Международната асоциация за въздушен превоз (IATA) от 1993 година


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР