На международния ден на учителя – 5 октомври, педагози от

...
На международния ден на учителя – 5 октомври, педагози от
Коментари Харесай

В международния ден на учителя: Предизвикателствата пред русенските педагози

На интернационалния ден на учителя – 5 октомври, педагози от Русе се постанова да се оправят с непотребна документи и измененията в просветителния закон. Другото предизвикателство, пред което са изправени, е да намерят различни способи в ерата на интернет, с цел да ангажират вниманието на децата към образователния материал.

Русе

Поредната оригиналност за педагозите тази образователна година е електронният дневник. Преподавателите са били подготвени онлайн по какъв начин да работят с него. А най-голямото му преимущество е, че родителите могат да наблюдават когато и да е какви оценки и държание имат в клас техните деца.
Деян Стайков, шеф на ОУ „ Любен Каравелов ” – Русе: Това за нас е предизвикателство, само че въпреки всичко живеем в 21-и век. Новите технологии не могат да бъдат отбегнати и подценени. Илка Тотева, начален преподавател в ОУ „ Любен Каравелов ” – Русе: Тези промени, дръзвам да кажа, че даже да ме натоварват, се пробвам това да го спестя и на децата, и на родителите.  Без книжни дневници и училищен бележници от новата образователна година Без книжни дневници и училищен бележници от новата образователна година
Около 50 учебни заведения в страната ще стартират новата образователна година без книжни дневници. Новият закон за учебното обучение позволява от тази образователна годи...

За да предизвикат в допълнение любознанието и острия разум на децата, в преподаването си учителите включват различни способи и извънкласни действия. И освен:
Илка Тотева, начален преподавател в ОУ „ Любен Каравелов ” Русе: Винаги съм се старала да им предам преди всичко любовта, човечността и добротата. Направим ли ги положителни хора, сме си свършили работата. Мария Георгиева, 7 клас в ОУ „ Любен Каравелов ” – Русе: За мен учителят е човек, който ще те направлява и за който ще си значим. ”
В деня на учителя още веднъж беше спазена традицията децата от учебно заведение „ Любен Каравелов ” да посрещнат своите преподаватели със здравец и химикалки, с които да им пишат повече шестици.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР