На международни компании, които продължават да работят в Руската федерация,

...
На международни компании, които продължават да работят в Руската федерация,
Коментари Харесай

Украйна вдига данъците на международните компании, работещи с Русия

На интернационалните компании, които не престават да работят в Руската федерация, налозите им ще бъдат увеличени с 50% в Украйна.

Върховната Рада към този момент одобри законопроект за въвеждане на коефициент от 1,5 към ставките на корпоративния налог, налога върху околната среда, рентите и налога върху имуществото при облагане в Украйна на интернационалните компании, чиито дъщерни сдружения не престават да работят в Русия, предава УНИАН.

Това заяви националният представител от фракцията " Слуга на народа ", началник на комисията по финанси, данъчна и митническа политика на Върховната Рада на Украйна Даниил Гетманцев в Telegram.

След съветската експанзия в Украйна груповият Запад наложи невиждани стопански и финансови наказания, а доста интернационалните компании се отдръпнаха от съветския пазар непринудено, като закриха филиалите си, прекратиха участията си в взаимни сдружения и планове или стопираха от продажба стоките си в Русия, само че има и компании, които не престават да работят там, като процесът по овакантяване на съветското икономическо пространство тече и сега.

Русия от своя страна изготви закон, който позволява на страната да афишира в несъстоятелност предприятия с напълно или отчасти западно присъединяване и дяловете им да се изкупуват от локални стопански субекти или от страната, като би трябвало да се резервира производството и работната мощ, което не е напълно ясно по какъв начин ще стане в множеството от тях.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР