На маймуни ни направиха с тези ваксини за трети път,

...
На маймуни ни направиха с тези ваксини за трети път,
Коментари Харесай

Председателят на личните лекари в София: На маймуни ни направиха с тези ваксини!

" На маймуни ни направиха с тези ваксини за трети път ", съобщи пред bTV ръководителят на Сдружението на софийските общопрактикуващи лекари Георги Миндов във връзка опашките в столичната РЗИ от персонални лекари, които желаят да се снабдят с ваксини за своите пациенти и добави, че е неприемливо да се чака на студа като за покупка на банани.

По думите на Миндов общопрактикуващите лекари не получават ваксини, макар че хладилниците в столичната ревизия били цялостни. Лично той има лист със 100 пациенти, очакващи имунизация и не е получил никакви дози. На различен негов сътрудник със лист от 400 души също не са били предоставени, само че на различен с 40 записани пациенти са дали.

Пациентите в неговия лист са най-вече от рисковите групи от 4 фаза – хора с съпътстващи болести и по-възрастни, тъкмо тези, които пълнят лечебните заведения и би трябвало да бъдат имунизирани предпочитано.

" Бяха ни обещани логистика и поддръжка. Вместо това се редим часове наред, с цел да получим най-много до 3 флакона ", засегнат е доктор Миндов

" Моят лист е формиран през януари, не може по-млади и напористи, които са се записали в електронния портал да бъдат имунизирани преди този момент ", съобщи Миндов и заяви, че четирима от неговите пациенти към този момент са станали жертва на заболяването.

Д-р Миндов настоя за бистрота при разпределението на имунизациите. Според него 75% от препаратите би трябвало да отиват в персоналните лекари и да се съблюдава " имунизационния проект, който е основан точно за това ".

" Всеки ден закъснение коства човешки животи при нас ", предизвести медикът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР