На машините на предстоящия вот на 14 ноември може един

...
На машините на предстоящия вот на 14 ноември може един
Коментари Харесай

ГЕРБ с демонстрация: На машините може да се гласува два пъти

На машините на идния избор на 14 ноември може един гласоподавател да гласоподава два пъти. Това демонстрираха от ГЕРБ на брифинг на партията на примерна машина.

Обяснението е, че в случай че злоумишлен гласоподавател избере да гласоподава единствено за президент, преди да вземе картата може да изиска да гласоподава и за парламент. Според напътствията на ЦИК той не може да гласоподава повече, в случай че се подпише и пусне отрязъка в урната.

Ако гласоподавателят откаже да се подпише обаче би могло още веднъж да му се даде опция да гласоподава и за парламент, само че никой няма да види, в случай че той избере да гласоподава още веднъж за президент..

" Трети ден питаме какво е предназначението на 228 машини, които са складирани с машините на които ще гласуваме. За гласоподаване в друга страна? Или са за аварийни елементи? Не ни се дават отговори и ни вършат забележка за какво задаваме въпроси.

Не в ролята си на политици, а в ролята си на жители питаме. Когато няма отговори, няма доверие в изборния развой . Днес ще зададем още въпроси. Има ли пропуск в разпоредбите за осъществяване на избори, който разрешава на жител да гласоподава още един път? Отговорът е: " Да, има. " сподели зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

„ Всичко това е подбудено от моя някогашен вицепремиер и министър – Христо Иванов. Този стожер на демокрацията, който желае да си присвои това име, ни се кара, че задаваме въпроси. Той знаел, че тези машини били в камион ", оповести Борисов. 

" Те са без разлика от тези, които са сертифицирани. Ние зададохме обикновен въпрос – за какво са при другите в държавен склад? Гледайки тази скица с четири индивида, те може да са най-хубавите IT експерти. Как ние да сме сигурни, че този програмен продукт, братът като го ревизира, ще се окаже, че е правилен в действителност?
 Христо Иванов: Виждаме един кръстоносен поход на ГЕРБ и Движение за права и свободи против машинното гласоподаване Христо Иванов: Виждаме един кръстоносен поход на ГЕРБ и Движение за права и свободи против машинното гласоподаване
„ България би трябвало да се промени надълбоко ", счита съпредседателят на " Демократична България " „ Трябва да има явен избор за промян...

Вече като ги хванахме, че 228 машини са там и могат да начислят гласове или да понижат за някоя партия гласове, ги питаме – какво толкоз им пречи да се броят разписките? Ще се подаде тъжба и когато съдът разглоби машините, ще види какви са ги правили ", счита Борисов.

По думите му, той не се интересува дали депутатите от ГЕРБ ще са 65 или 75, само че желае изборите да са почтени.

Бившият министър председател прикани и другите партии да изискат отговори на въпросите за 228-те машини, както и за какво няма да се броят разписките от машините, с цел да се ревизира протоколът от устройствата.

Бойко Борисов разкритикува служебния кабинет и президента Радев в ръководството на рецесиите, в които е навлязла страната .

" Цените на горивата, на тока, на питателните артикули, виждат умрелите, виждат, че в лечебните заведения издъхват. Безсмислено е към този момент. Изпусната работа ", сподели още той и предвижда процедура по свръхдефицит, тъй като държавното управление през днешния ден е взело нов дълг.
 ЦИК: Не сме поръчвали спомагателните 228 машини за гласоподаване ЦИК: Не сме поръчвали спомагателните 228 машини за гласоподаване
ЦИК излезе с позицията по случая с откритите спомагателни 228 машини за гласоподаване. От комисията са безапелационни, че не са възлагали заку...

" Единственото, което ме тормози е, че Българите няма да имат път до Видин. Другото е, че като не се консервират обектите, ще се компрометират. Не ги оставяйте на естествените стихии.

Ще стартират да ги събарят. Още нямат построена системата за отводняване ", сподели още той. " Ако беше елементарно, Тодор Живков щеше да я направи, а не да я спре до Ябланица. Ако беше елементарно, другите щяха да я построят ", сподели още Борисов.

Адвокатът на Борисов бил в чужбина, изясни той и сподели, че се връща във вторник и тогава ще заведе дело за клюка против Бойко Рашков .

" Името на банката било следствена загадка. А да кажеш, че е моя не е ли следствена загадка ", сподели той и попита за какво откакто ЦИК изясни, че въпросните 228 машини са предопределени за изборите на друга страна, за какво се пазят в същия склад, в който и сертифицираните машини. " Толкова ли нямаше хранилища в София. Били по-встрани. Ама са в същия склад ", уточни още той.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР