На машините на предстоящия вот на 14 ноември може един

...
На машините на предстоящия вот на 14 ноември може един
Коментари Харесай

ГЕРБ с демонстрация: На машините може да се гласува два пъти

На машините на идния избор на 14 ноември може един гласоподавател да гласоподава два пъти. Това демонстрираха от ГЕРБ на брифинг на партията на примерна машина.

Обяснението е, че един път в случай че злоумишлен гласоподавател гласоподава избере да гласоподава единствено за президент, преди да вземе картата може да изиска да гласоподава и за парламент. Според напътствията на ЦИК той не може да гласоподава повече, в случай че се подпише и пусне отрязъка в урната.
 Христо Иванов: Виждаме един кръстоносен поход на ГЕРБ и Движение за права и свободи против машинното гласоподаване Христо Иванов: Виждаме един кръстоносен поход на ГЕРБ и Движение за права и свободи против машинното гласоподаване
„ България би трябвало да се промени надълбоко ", счита съпредседателят на " Демократична България " „ Трябва да има явен избор за промян...

Ако гласоподавателят откаже да се подпише обаче би могло още веднъж да му се даде опция да гласоподава и за парламент, само че никой няма да види, в случай че той избере да гласоподава още веднъж за президент..

" Трети ден питаме какво е предназначението на 228 машини, които са складирани с машините на които ще гласуваме. За гласоподаване е друга страна? Или са за аварийни елементи? Не ни се дават отговори и ни вършат забележка за какво задаваме въпроси.

Не в ролята си на политици, а в ролята си на жители питаме. Когато няма отговори, няма доверие в изборния развой . Днес ще зададем още въпроси. Има ли пропуск в разпоредбите за осъществяване на избори, който разрешава на жител да гласоподава още един път. Отговорът е: " Да, има. " сподели зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР