На Марс са открити нови признаци на възможни минали или

...
На Марс са открити нови признаци на възможни минали или
Коментари Харесай

НАСА открила нови въможни форми на живот на Марс


На Марс са открити нови признаци на вероятни минали или даже сегашни форми на живот на Червената планета, оповестиха експерти от НАСА, представени от " Асошиейтед прес " и " Ройтерс ", представени от Българска телеграфна агенция. Марсоходът " Кюриосити " е намерил на планетата органични молекули с неразбираем генезис в бивше корито на река на възраст 3 милиарда години на дълбочина 5 см.

Това може да значи, че в миналото на Марс са съществували условия за развиване на форми на живот, оповестиха представители на галактическата организация на Съединени американски щати на нейния уебсайт и в обществени медии, в които одобряват въпроси с потребление на хаштага #askNASA.

Специалистите прецизираха, че откритите органични съединения не са свързани безусловно с витална активност на някакви същества и може да са се образували и без присъединяване на организми, отбелязва " Ройтерс ". Остава обаче опцията в миналото Марс да е бил населяван от микроорганизми или даже те към момента да съществуват на планетата, показва АП.

" Кюриосити " е удостоверил и сезонни покачвания на нивата на метан в атмосферата на Марс, като не е изключено те да имат биологичен източник.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР