На малцина е известен факта, ч в Естония, още по

...
На малцина е известен факта, ч в Естония, още по
Коментари Харесай

Тунинг на УАЗ, за който едва ли сте чували

На малко на брой е прочут обстоятелството, ч в Естония, още по времето на Съюз на съветските социалистически републики, са се произвеждали коли с нараснала проходимост. Тук не става дума за спортните болиди "Эстония ", а за предприятието "Сельхозтехника ", което през 60-те години на предишния век прави дребни серии всъдеходи.



В основата на тези коли с висока проходимост лежи ГАЗ-69. Съветският всъдеход обаче е оборудван с кабина, направена от каросерийни панели от ГАЗ-52. Получава се сходство на модерния по това време американски Chevrolet Suburban. Скоро естонското дружество стартира да прави и пикапи на същата база.



С появяването през 1972 година на УАЗ-469, естонските експерти се заемат и с неговата доработка. Майсторите от "Сельхозтехника " ловко и доста хармонично съумяват да "впишат " кабината на ГАЗ в общия дизайн и машината наподобява тъкмо като заводско осъществяване. Отзад прилича на така наречен "Буханка ".



Интериорът на УАЗ-469 също е добре модифициран. Монтирани са волан и предни кресла от "Волга ", а салонът е напълно тапициран. Точното количество естонски УАЗ-ки не е известно. Никой обаче не е можел да си купи подобен всъдеход, тъй като цялата продукция е била предопределена за горското стопанство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР