На мъжа направило впечатление, че няколко дни в къщата на

...
На мъжа направило впечатление, че няколко дни в къщата на
Коментари Харесай

Братята убийци могат да получат до 12 г. затвор

На мъжа направило усещане, че няколко дни в къщата на баба Копринка свети лампа непрекъснато и работи тв приемник, само че самата тя не излиза, заяви bTV.

В понеделник самотно живеещата 77-годишна жена наела двамата братя Осман и Станислав да пренесат дърва за огрев в дома й. За работата платила 20 лв.. В сряда те решили да извършат обир в дома й. Проникнали на първия етаж на къщата й вечерта.

Жената гледала телевизия на втория етаж и усетила наличието им. Слязла да ревизира какво се случва. Тогава братята се нахвърлили върху нея, като я душили и удряли с корав предмет по главата, и я изнасилили. От дома й липсват движимости и пари.

14-годишният Осман и 17-годишният му брат Станислав са арестувани и упрекнати за обир, обезчестяване и ликвидиране. Те са в ареста, като законът планува следните санкции – за 17-годишния от 5 до 12 години затвор, а за 14-годишния – от 3 до 10 години.

Братята тормозели локалните хора от дълго време, само че част от тях в никакъв случай не са подали тъжби от боязън. Момчетата били записани в учебно заведение, само че не го посещавали. Общината създали безрезултатен опит да беседват с околните на двете момчета, само че това не им повлияло да спрат с набезите. Осман и Станислав са отглеждани от баба си и дядо си.

"Постоянно са по улиците. Тормозят хората, изключително самотно живеещите възрастни дами. Те са без родители - майката не се знае къде е, бащата е в пандиза ", споделя комшия на убитата Копринка Маринова.

От полицията прецизираха, че след всяко от закононарушенията на Осман и Станислав е уведомявана Районната прокуратура и ограничения са взимани.

От Общинската администрация в Провадия допълниха, че братята са израснали в интернати. Днес 14-годишният Осман е трябвало да мине психиатричен обзор, с цел да му бъдат окомплектовани документите за настаняване във възпитателно учебно заведение.

От прокуратурата ще внесат искане във Варненския областен съд за взимане на най-тежката мярка за процесуална насила против двамата братя.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР