На мач като на война. Метафора за борбеност и себераздаване. ...

На мач като на война. Метафора за борбеност и себераздаване.

Командос с 20-годишен опит готви "Бодьо" за битката с ЦСКА

" На мач като на война. " Метафора за борбеност и себераздаване. В " Бодьо Глимт " приемат нещата безусловно . През 2016-а, когато тимът изпада от елита, в клуба решават да се погрижат за душeвността на играчите. Наемат тежката артилерия - военния водач с 20-годишен експеримент и мисии в Афганистан и Либия – Бьорн Мансверк.

" Като боен водач можеш да се фокусираш единствено върху себе си. Не се изправяш против Русия или Китай всяка неделя в 6 ч. Не можеш да направиш параленост с тях. Затова непрестанно учиш и намираш метод да се развиваш. " , споделя той.В Либия изтребителят на Бьорн едвам не е уцелен, а той ще помни преживяното там вечно .

" Бомбардирахме доста , атакувахме здания . Точно преди да заминем, целият ни отряд мина през едногодишна стратегия за психическа устойчивост . Това ме подготви за моята игра, за моята война. "

За да победиш ужаса на войната макар че има единствено един ход.

" Всеки казус се разисква на мига, а не когато мисията приключи. " , не престава Мансверк.

В " Бодьо " важи същото. Затова при допуснат гол играчите се скупчват в кръг и се прегръщат." Питах ги " Има ли позиция , в която можете да спрете и да си поговорите? " Отговориха, че когато им вкарат гол, имат малко време. Така сами откриха решаването . " , споделя Мансверк.

Бьорн разговаря с всеки футболист по настрана на всеки три седмици." Учим ги да имат самосъзнание . Не самонадеяност , а самосъзнание . Да имат увереността да кажат всичко, да питат всичко, без да мислят за последствията. Така няма да се страхуват да сгрешат. "

Тази вечер " Бодьо " приема ЦСКА. Близо до Северния Полярен кръг ще се играе футбол при -12 градуса. вкъщи и стените оказват помощ , само че норвежкият отбор има и своето прикрито оръжие. Неговото име е Бьорн Мансверк.

Източник: btvnovinite.bg