На мач като на война. Метафора за борбеност и себераздаване.

...
На мач като на война. Метафора за борбеност и себераздаване.
Коментари Харесай

Командос с 20-годишен опит готви "Бодьо" за битката с ЦСКА

" На мач като на война. " Метафора за борбеност и себераздаване. В " Бодьо Глимт " одобряват нещата безусловно. През 2016-а, когато отборът изпада от елита, в клуба вземат решение да се погрижат за душeвността на играчите. Наемат тежката артилерия - военния водач с 20-годишен опит и задачи в Афганистан и Либия – Бьорн Мансверк.

" Като боен водач можеш да се фокусираш единствено върху себе си. Не се изправяш против Русия или Китай всяка неделя в 6 ч. Не можеш да направиш параленост с тях. Затова непрестанно учиш и намираш метод да се развиваш. ", споделя той.

В Либия изтребителят на Бьорн едвам не е уцелен, а той ще помни претърпяното там вечно.

" Бомбардирахме доста, атакувахме здания. Точно преди да заминем, целият ни отряд мина през едногодишна стратегия за психическа устойчивост. Това ме приготви за моята игра, за моята война. "

За да победиш ужаса на войната обаче има единствено един ход.

" Всеки проблем се разисква на мига, а не когато задачата завърши. ", продължава Мансверк.

В " Бодьо " важи същото. Затова при позволен гол играчите се скупчват в кръг и се прегръщат.

" Питах ги " Има ли обстановка, в която можете да спрете и да си поговорите? " Отговориха, че когато им вкарат гол, имат малко време. Така сами откриха решението. ", споделя Мансверк.

Бьорн беседва с всеки футболист по настрана на всеки три седмици.

" Учим ги да имат самочувствие. Не самонадеяност, а самочувствие. Да имат увереността да кажат всичко, да питат всичко, без да мислят за следствията. Така няма да се опасяват да сгрешат. "

Тази вечер " Бодьо " приема ЦСКА. Близо до Северния Полярен кръг ще се играе футбол при -12 градуса. вкъщи и стените оказват помощ, само че норвежкият отбор има и своето прикрито оръжие. Неговото име е Бьорн Мансверк.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР